Skip to main content

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια

«Ο Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών» - 20 & 24 Ιουλίου

Για τρίτη χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έρχεται κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους. Μέσα από το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια ‒ Οι Γέφυρες της Μουσικής», το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 8.000 θεατές και εκατοντάδες μαθητές τα δύο προηγούμενα χρόνια, εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξή του στις πυρόπληκτες περιοχές, για την αντιμετώπιση του μέλλοντος με θετική προοπτική και αισιοδοξία.

Γιορτή της μουσικής και του χορού στη Λίμνη
Σύνολο «ΙΩΝΙΑ» (Ορχήστρα & Χορωδία) – Θοδωρής Κοτονιάς 
Σάββατο 20 Ιουλίου | 21:30 | Λίμνη Ευβοίας

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μουσικής και χορού, που είναι αφιερωμένη στην παράδοση, η Χορωδία και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» από τη Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς και ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς συναντούν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις αυθεντικές και μεγάλης εθνολογικής αξίας στολές τους, «Νηλεύς» από την Αγία Άννα, «Το Λύμνι» από τη Λίμνη, «Μάκιστος» και «Χρονοταξιδιώτες» από το Μαντούδι και «Χ’οροβίαι» από τις Ροβιές.

Θοδωρής Κοτονιάς

Την καλλιτεχνική διεύθυνση των συνόλων «ΙΩΝΙΑ» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, ενώ μαέστρος της Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Είσοδος ελεύθερη

Δήμητρα Γαλάνη 
Μαζί της, η Παυλίνα Βουλγαράκη 
Τετάρτη 24 Ιουλίου | 21:45 | Παραλία Αγίας Άννας 

Μια συναυλία με τη σφραγίδα της Δήμητρας Γαλάνη, που συνοψίζει τη μακρόχρονη καλλιτεχνική διαδρομή της μέσα από πολύ αγαπημένα τραγούδια. Μαζί της, η μουσική δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.
Στην κοινή τους εμφάνιση στην Παραλία της Αγίας Άννας, τις πλαισιώνουν οι μουσικοί: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), Στέλιος Προβής (μπάσο), Μηνάς Λιάκος (κιθάρα), Δημήτρης Αρώνης (κιθάρα) και Νικόλας Γουάστωρ (πλήκτρα, synths).

Είσοδος ελεύθερη