Οι Rammstein, το εμβληματικό γερμανικό συγκρότημα, που έχει συναρπάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τις εκρηκτικές ερμηνείες και τους αμφιλεγόμενους στίχους τους, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια.
Στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα σόου που μόνο ο Lindemann και η παρέα του μπορούν να προσφέρουν, συνδυάζοντας τον ήχο τους με ένα κυριολεκτικά εκρηκτικό θέαμα.
Ενώ η φήμη τους είναι αναμφισβήτητη, υπάρχουν λιγότερο γνωστές πτυχές της μπάντας που παραμένουν μυστήριο σε πολλούς.
Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που μόνο λίγοι μπορεί να γνωρίζουν για τους Rammstein:
1. Η μουσική των Rammstein έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο στη Γερμανία όσο και διεθνώς, με τον David Lynch να χρησιμοποιεί δύο κομμάτια τους από τον πρώτο τους δίσκο “Herzeleid” (το “Rammstein” και το “Heirate Mich”) στην σπουδαία ταινία του “Lost Highway”, έπειτα από εισήγηση του Trent Reznor των Nine Inch Nails. Μάλιστα η εμβληματική, για τον σκηνοθέτη, τελευταία σκηνή, έθεσε τις βάσεις για την παγκόσμια αναγνώριση της άσημης (μέχρι τότε) μπάντας και τον ίδιο να δηλώνει μεγάλος φαν του γερμανικού συγκροτήματος, με τον ίδιο στον ρόλο του Gordon Cole να σφυρίζει το “Engel” στην επιστροφή του Twins Peaks, με φόντο πίνακα που απεικονίζει μια πυρηνική έκρηξη.
Πάντως, ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος έχουν ασχοληθεί και με την υποκριτική, με τον τραγουδιστή Till Lindemann να εμφανίζεται στην ταινία “Vinzent” το 2004.
2. Μία συλλογή από δονητές αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια των Rammstein. Συγκεκριμένα η deluxe έκδοση του άλμπουμ τους “Liebe Ist Für Ale Da” περιέχει έξι ροζ δονητές, ο καθένας φτιαγμένος με τις διαστάσεις από τα μόριο καθενός από τα μέλη του συγκροτήματος. Μέχρι και σήμερα το γκρουπ δεν έχει δώσει απάντηση σε ποιον αντιστοιχεί το κάθε κομμάτι, αφήνοντας με την απορία τους απανταχού θαυμαστές τους.
3. Το γερμανικό συγκρότημα, γνώριζε εξαρχής πως οι στίχοι στην γλώσσα τους θα αποτελούσε πρόβλημα για την διάδοση της μουσικής τους και των συναυλιών τους εκτός Γερμανίας. Για το λόγο αυτό έγιναν πρωτοπόροι της πυροτεχνίας. Οι εξωφρενικές πυροτεχνικές εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους, έγιναν σήμα κατατεθέν των Rammstein, αφού ενσωμάτωσαν περίτεχνα και απολύτως φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα στα σόου τους, θέτοντας ένα νέο πρότυπο στη metal μουσική.
4. Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως τα πρώτα τραγούδια του γκρουπ που ηχογραφήθηκαν με επαγγελματικά μέσα σε στούντιο ηχογράφησης, ήταν αποτέλεσμα της νίκης σε μουσικό διαγωνισμό για την ανάδειξη ερασιτεχνών μουσικών στην Γερμανία. Τότε το γκρουπ αποτελούταν από τους Lindemann, Kruspe, Schneider και Riedel οι οποίοι έλαβαν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό, κερδίζοντας το έπαθλο.
5. Το όνομα των Rammstein έχει δοθεί προς τιμήν του γκρουπ, ακόμα και σε αστεροειδή. Συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Γάλλο αστρονόμο και “μεταλά” Ζαν Κλοντ Μερλίν, ανακάλυψε τον διαμέτρου τεσσάρων χιλιομέτρων αστεροειδή που κινούταν στο ηλιακό σύστημα το 2001. Ο Μερλίν ως φανατικός ακροατής του γερμανικού γκρουπ, αποφάσισε να δώσει το όνομα “110393 Rammstein” στον αστεροειδή που μόλις είχε ανακαλύψει στο γαλλικό παρατηρητήριο του Λε Κρεσό.
6. Ο Till Lindemann προτού γίνει ο frontman και η ψυχή των Rammstein, προοριζόταν για σπουδαία πράγματα στον αθλητισμό. Πήγε σε αθλητικό σχολείο και συνέχισε σε ιδιωτικό, με την κολύμβηση να είναι το αγώνισμα του. Ήταν τόσο καλός που σε ηλικία 15 ετών είχε βγει στους κορυφαίους δέκα κολυμβητές της Ευρώπης στα 400 και 1500 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης. Μάλιστα λόγω των επιδόσεων του είχε συμπεριληφθεί στη λίστα της Ανατολικής Γερμανίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980. Ώστόσο, ο ατίθασος χαρακτήρας και ένας σοβαρός τραυματισμός τον οδήγησαν να σταματήσει ένα χρόνο νωρίτερα και αφού δεν κατάφερε να μπει σε Ολυμπιάδα, θα βρεθεί στο Ολυμπιακό στάδιο να ξεσηκώσει το κοινό που ανυπομονεί για το χορταστικό υπερθέαμα που προσφέρει με το υπόλοιπο γκρουπ!
Πηγή:
High Priority Promotions
Επιμέλεια:
Γιώργος Κουλουβάρης
[email protected]