Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Καρρά, είπαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστωρος το τελευταίο «αντίο», συγγενείς και φίλοι στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, όπως άλλωστε ήταν και η τελευταία επιθυμία του.
Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.
Από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομά του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.
Βουρκωμένοι κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή από όλη την Ελλάδα, κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου για να παραστούν στο Τρισάγιο και στην ταφή του.
Καθ’ όλη την τελετή συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα «Απόλλων Ροδολίβους» με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.
Τιμής Ένεκεν, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Βασίλη Καρρά διηύθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα
Με δάκρυα στα μάτια, λευκά λουλούδια στα χέρια και τους στίχους των τραγουδιών του στα χείλη, χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη.
Πλήθος κόσμου, απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, πολιτικοί, καλλιτέχνες και φίλοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η κηδεία του, για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον «άρχοντα» της πίστας, Βασίλη Καρρά.
Με λουλούδια στα χέρια και μάτια βουρκωμένα, όλοι τους αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για εκείνον.
Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα ξεκίνησαν να παίζουν τραγούδια του με πρώτο το «Νύχτα Ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά», αλλά και Ποντιακά. Ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία ακολούθησαν τραγουδώντας τα κομμάτια του.
Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς
Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε με πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, ο Βασίλης Καρράς έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.
Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του οι δίσκοι έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του ήταν επίσης τα «Δεν πάω πουθενά», «Άστην να λέει», «Νύχτα ξελογιάστρα», «12 παρά», «Γύρισε» και «Φαινόμενο».
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης.
Ο Βασίλης Καρράς ήταν επίσης συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές της ελληνικής σκηνής.