Skip to main content

Με σπάνια νευρολογική ασθένεια διαγνώστηκε η Celine Dion

Η Καναδή τραγουδίστρια και στιχουργός Celine Dion ακύρωσε περίπου σαράντα εμφανίσεις που είχαν προγραμματιστεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Paris-La Défense-Arena, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της Courage, λόγω μιας σπάνιας νευρολογικής ασθένειας.

Η διάσημη τραγουδίστρια διαγνώστηκε με μια ανίατη νευρολογική ασθένεια, το Stiff Person Syndrome.

Η πάθηση αυτή αφήνει επηρεάζει τους μύες και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο αυτό, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου, με την Dion να αναφέρει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Η 55χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της στους θαυμαστές της, με αναρτήσεις της στο Instagram, σημειώνοντας πως θα ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Αυτή η διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από προοδευτική μυϊκή ακαμψία, προκαλεί δυσκολία στο βάδισμα και την εμποδίζει να «χρησιμοποιήσει τις φωνητικές χορδές», διευκρίνισε η ίδια η τραγουδίστρια. «Με λυπεί πάρα πολύ που πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ξανά την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο», ανέφερε η Dion.

«Ακυρώνουμε τα πάντα τώρα, μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω στη σκηνή», είπε η Καναδή τραγουδίστρια.