Το πρώτο μέρος του έργου περιέλαβε εκτεταμένους καθαρισμούς της βόρειας και δυτικής πλευράς από την πυκνή βλάστηση και τις επιχώσεις που τις κάλυπταν, καθώς στο υπόλοιπο τμήμα οι εργασίες είχαν διεξαχθεί στην πρώτη περίοδο, το 2011-13.
Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά δύο νέοι πύργοι, με ημικυκλική την αρχική τους κάτοψη, μια νέα είσοδος στη δυτική πλευρά, που οδηγούσε στο παρακείμενο ρέμα μαζί με πλήθος κτηρίων που εφάπτονται στο τείχος, το οποίο περικλείει, όπως είναι γνωστό, οικισμό της εποχής του Ιουστινιανού. Τα κινητά ευρήματα περιλαμβάνουν κυρίως αποθηκευτικά αγγεία, εμπορικούς αμφορείς και άλλα αντικείμενα της καθημερινής ζωής στον οικισμό.
Αυτή την εποχή εκτελούνται εργασίες στερέωσης στο δυτικό τείχος, από ειδικευμένη ομάδα εργατών και συντηρητών, οι οποίες θα συνεχισθούν και στο βόρειο, για να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους. Δημιουργήθηκε ακόμη ένα μονοπάτι στη δασική βλάστηση της βόρειας πλευράς, το οποίο θα διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών, καθώς το βόρειο τείχος ανέρχεται μέχρι τον απότομο βράχο στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, όπου δεν είναι ασφαλής η διέλευση.
Με τις εργασίες αυτές διπλασιάσθηκε ο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, μοναδική θέση για την κατόπτευση των νότιων υπωρειών του Κισσάβου και της ακτογραμμής τους και αποκαλύφθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατανόηση της ζωής στον παλαιοχριστιανικό οικισμό.