Skip to main content

Borderline Festival 2025: Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο νέο βιομηχανικό χώρο «Onassis Ready»

2 ημέρες. 2 stages. 15 DJ sets & live performances. Δίπλα σε 8 έργα του εμβληματικού εικαστικού Takis.
11 - 12.04.2025 | Στον νέο βιομηχανικό χώρο του Onassis Ready (Στρατή Τσίρκα 2, Αγ. Ιωάννης Ρέντης)

Το μακροβιότερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Στέγης μεταφέρεται στη βιομηχανική καρδιά του Ρέντη, στο νέο κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση, το «Onassis Ready». Δύο ημέρες, δύο σκηνές, 15 DJ sets και live performances, δίπλα σε εμβληματικά έργα του Takis από την Onassis Collection, αλληλεπιδρούν με τον βιομηχανικό χώρο δημιουργώντας μια μαγευτική και καθηλωτική ηχητική και οπτική αλχημεία.

Η φετινή εκδοχή του Borderline μάς παρασύρει σε μια μεγαλειώδη διττή εμπειρία που συμπυκνώνεται στο δίπολο: art soundscape vs underground club. Στο ισόγειο art soundscape, θα συναντήσουμε τα ατμοσφαιρικά ηχοτοπία του Ehohroma, τις μεταβαλλόμενες, υπερβατικές live συνθέσεις της Viki Steiri, το αβανγκάρντ μείγμα από tribal wave και industrial electronics του Mr. Clarinet, τις πειραματικές μουσικές αφηγήσεις της Pinna Bounce, τον DJ Sex σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, καθώς και τα αταξινόμητα broken electronics του Turbo Teeth.

Μπορεί μια ηλεκτρομαγνητική σφαίρα να ανταγωνιστεί ένα synthesizer;
Ένα μπρούντζινο λουλούδι να στραφεί προς την πηγή του ήχου;
Τα ηχητικά κύματα να αλλάξουν πορεία μέσα από μια σπείρα σιδήρου;

Στον ισόγειο χώρο του Οnassis Ready, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει από κοντά μια επιλογή από τα ανυπέρβλητα κινητικά γλυπτά του θρυλικού αυτοδίδακτου Έλληνα καλλιτέχνη Takis (κατά κόσμον Παναγιώτη Βασιλάκη).

Η ηχητική εμπειρία συνεχίζεται στο υπόγειο. Εδώ, η κατάσταση είναι underground και ο χώρος μετατρέπεται σε club: ένα περίτεχνο και εμμονικά επεξεργασμένο set που επιτρέπει στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή να ζήσουν τα πάντα σε ένταση. Ο παγκοσμίου φήμης τεχνίτης της ψυχεδελικής και υπνωτιστικής ηλεκτρονικής μουσικής Donato Dozzy και ο περιπετειώδης κληρονόμος της βρετανικής παράδοσης Joy Orbison (αμφότεροι εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) συναντούν την οραματική techno της Aurora Halal, το εκρηκτικό μείγμα από breakbeats, electro και IDM της Mad Miran, τις tribal ηχητικές εξερευνήσεις του Iggor Cavalera, την drone-noise μουσική της AMR, την οπτικοακουστική περφόρμανς των Forensis x Bill Kouligas, τον θρυλικό συνιδρυτή των Basic Channel, Moritz von Oswald, που παρουσιάζει την τελευταία του κυκλοφορία, “Silencio”, τον δικό μας Echo Canyon από την Αθήνα με τις φουτουριστικές ηχητικές προσεγγίσεις του, αλλά και την ταχύτατα ανερχόμενη Madam X με το χαρακτηριστικό της μείγμα από κάθε είδους bass.

«Ο ήχος, όταν τιθασεύεται και εξαπολύεται, δημιουργεί χώρους εντός χώρων. Μπορεί να γίνει τοίχος, μονοπάτι ή καταπακτή. Παραμορφώνει, διευρύνει και συμπυκνώνει τις αποστάσεις. Ο ήχος δημιουργεί διόδους – μεταξύ σωμάτων, μεταξύ νοημάτων, μεταξύ τόπων και ιστοριών. Δημιουργεί μια νέα, προσωρινή πραγματικότητα γύρω από τον ακροατή, μια θαυμαστή αίθουσα από καθρέφτες όπου το άπειρο, η επανάληψη και το παράδοξο συνυπάρχουν με φωτεινές, ηλεκτρισμένες εκδοχές του σώματος, της επιθυμίας, της βούλησης και της θέσης τους ως κόμβων μέσα σε ένα αλληλένδετο σύστημα ιστοριών και αφηγήσεων.»
–Απόσπασμα από το επιμελητικό σημείωμα