Skip to main content

«Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων» στο Μετρό Συντάγματος, από τις 14 Οκτωβρίου

Έργο του Σπύρου Ορνεράκη

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Στον επιβλητικό εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα, για πέμπτη φορά, τα μέλη της Λέσχης των Ελλήνων Γελοιογράφων θα παρουσιάσουν, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, τη δουλειά τους πάνω σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα: Για τα 50 χρόνια Δημοκρατίας 1974 – 2024.

Η έκθεση, με τίτλο «Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων», θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Έργο του Ηλία Σκουλά

Μετά την Προσφυγική έκρηξη, «Μετέωρο βήμα» [2016], την Προβληματική – προβληματισμένη Ευρώπη, «Sweet Europe» [2017], την Πολεμική έξαρση, «WAR S.A.» [2018], και τα προβλήματα της Δημοκρατίας, «DEMOcrisis» [2019] ακολούθησε μια ηλεκτρονική έκθεση για τον Covid – 19 [το 2020] και δύο χρόνια χωρίς έκθεση λόγω της πανδημίας.

Έργο του Κώστα Μητρόπουλου

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει 6 ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 500 γελοιογραφίες και να θυμηθούμε γελοιογράφους που έφυγαν από τη ζωή και είχαν έντονη συμμετοχή με το έργο τους σε εκείνα τα κρίσιμα και δύσκολα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας …και μέχρι σήμερα.

Έργο του Κώστα Βλάχου

Στο Μετρό του Συντάγματος θα υπάρχουν έργα των Βασίλη Χριστοδούλου, Ηλία Σκουλά, Μποστ, Γιάννη Καλαϊτζή, Γιάννη Ιωάννου, Βαγγέλη Παυλίδη, Αντώνη Καλαμάρα, Διογένη Οικονόμου, Διογένη Καμμένου, Γήση Παπαγεωργίου, Άκη Παράσογλου και άλλων.

Ασφαλώς δεν θα απουσιάσουν, με έργα τους, οι Κώστας Μητρόπουλος, ΚΥΡ, BAS Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Κώστας Βλάχος αλλά και όλοι οι σύγχρονοι γελοιογράφοι που εργάστηκαν και εργάζονται σήμερα στις ημερήσιες εφημερίδες και στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Έργο του Βαγγέλη Παυλίδη

Φέτος η έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Αττικό Μετρό), του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).