Skip to main content

Το Life Project επιστρέφει – 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κάθε βίωμα από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής μας μέχρι τις απλές καθημερινές συνήθειες αφήνει μέσα μας ένα αποτύπωμα

Το Life Project, το μεγαλύτερο event αυτογνωσίας, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Εννέα ώρες πολύτιμης γνώσης, με περισσότερες από 15 ομιλίες, συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια από κορυφαίους επιστήμονες, συγγραφείς, επιχειρηματίες, ψυχολόγους και άλλα σπουδαία μυαλά τα οποία θα μας βοηθήσουν να δουλέψουμε πάνω στο κορυφαίο project της ζωής μας: Τον ίδιο μας τον εαυτό!

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και μελλοντολόγο Alvin Toffler «Oι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι αυτοί που δεν θα ξέρουν να γράφουν ή να διαβάζουν, αλλά αυτοί που δεν θα μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν».

Στο Life Project, στις 16 Νοεμβρίου, ήρθε η στιγμή να ξεχάσουμε όσα ξέραμε (unlearning) για τον εαυτό μας και να τον ξαναμάθουμε από την αρχή (relearning).

Είναι γνωστό ότι κάθε βίωμα από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής μας μέχρι τις απλές καθημερινές συνήθειες αφήνει μέσα μας ένα αποτύπωμα. Μια συνειδητή ή και ασυνείδητη καταγραφή με την οποία άλλες φορές μαθαίνουμε κάτι νέο, άλλες φορές αναθεωρούμε όσα γνωρίζαμε και άλλες επαναφέρουμε στη μνήμη κάτι που είχαμε ξεχάσει.

Το παιχνίδι της γνώσης σε μια φρενήρη εποχή σαν τη σημερινή με συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και ασύλληπτους ρυθμούς είναι μια διά βίου προσέγγιση, που προϋποθέτει να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες και τα μοτίβα που μας καθορίζουν, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί να είμαστε αρκετά δεκτικοί και δυνατοί για να τα αλλάξουμε.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση όσοι επιδιώκουν να ζήσουν μια ζωή που να αξίζει χρειάζεται να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις συνθήκες που καθημερινά προκύπτουν.

Συχνά χρειάζεται να ξεχάσουμε όσα ξέραμε (unlearning) και να ανακαλύψουμε εκ νέου (relearning) ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό και, γιατί όχι, να τον επαναπροσδιορίσουμε.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι οι: Σάββας Σαββόπουλος Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης νοοτροπίας, Πατήρ Λίβυος, Ιερέας-Συγγραφέας, Δημήτρης Ιτούδης, Προπονητής Μπάσκετ, Θοδωρής Παπακώστας, Αρχαιολόγος-Συγγραφέας, Νάνσυ Μαλλέρου, Master Coach, Νίνα Καλούτσα, Ειδικός Φωνής και Δημόσιας Ομιλίας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Ηθοποιός-Συγγραφέας, Νικόλαος Δημητριάδης, Ειδικός Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης, Βασίλης Βασιλειάδης, Ψυχοθεραπευτής, Μάριος Μάζαρης, Εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο διαφημιστής και συγγραφέας Θοδωρής Τσεκούρας.

Κατά τη διάρκεια του Life Project θα πραγματοποιηθούν στα διαλλείματα τρία εργαστήρια. Στο εργαστήριο της, η Κατερίνα Μουστάκα θα μας μάθει να ακούμε το σώμα μας. Το σώμα μας μιλάει ασταμάτητα και μας μεταφέρει συνεχώς πληροφορίες τις οποίες εμείς συνήθως αγνοούμε. Όσο τις αγνοούμε τόσο εκείνο προσπαθεί να μας τραβήξει την προσοχή. Τα σωματικά συμπτώματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μας μεταφέρει τα μηνύματα του και να μας θυμίσει ότι προσπαθεί να μας μιλήσει. Μήπως μαθαίνοντας να αναγνωρίζουμε τα μηνύματα του, μάθουμε να το ακούμε ξανά; Το workshop του ηθοποιού Κρατερού Κατσούλη θα επικεντρωθεί στον Λόγο και το Σώμα. Ενώ η υποκριτική στην καθημερινή μας ζωή είναι έννοια παρεξηγημένη στην πραγματικότητα η σωματική έκφραση απελευθερώνει και ενδυναμώνει τον τρόπο που επικοινωνούμε και αλληλοεπιδρούμε με τους ανθρώπους.  Το τρίτο και τελευταίο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο φετινό Life Project είναι το Σχεσιακό Ψυχόδραμα με την Κλινική Ψυχολόγο Μίνα Χιώνη. Το Σχεσιακό Ψυχόδραμα αποτελεί μια από τις πιο εξελισσόμενες ομαδικές μεθόδους ψυχοθεραπείας καθώς η ομαδική θεραπεία συναντά τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι και συνδυάζει τη δράση του σώματος με την έκφραση της σκέψης των συναισθημάτων.

Στις 16 Νοεμβρίου, θα μοιραστούμε ιδέες, ιστορίες και εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και θα μας γεμίσουν πολύτιμα εφόδια για μια ζωή γεμάτη νόημα.

Διάθεση εισιτήριων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: lifeproject.gr

Life Project: 16.11.2024, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 11.00-20.00

#LifeProjectGR

Συνδιοργάνωση: SG Tsomokos & Key Books