Skip to main content

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε πολυχώρο γαστρονομίας και πολιτισμού

Η ιστορική στοά αναγεννάται, φέρνοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει τη μεσογειακή γαστρονομία, τους Έλληνες παραγωγούς και την πολιτιστική εμπειρία

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το νέο concept «ΣΤΟΑ» στο ιστορικό Μέγαρο Αρσακείου. Το μεγαλύτερο μέρος των μισθώσεων έχει ήδη κλείσει και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τελευταίες συμφωνίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Το concept «ΣΤΟΑ» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν το καλοκαίρι του 2025.

Η «Στοά» θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα οικείο περιβάλλον για επικοινωνία, εξερεύνηση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, με επίκεντρο τη μεσογειακή γαστρονομία και έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς. Η πρωτοπορία του concept «ΣΤΟΑ» έγκειται στη δημιουργία ενός υβριδικού πολυχώρου, όπου οι επισκέπτες θα δημιουργούν κάθε φορά τη δική τους μοναδική εμπειρία εστίασης. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία για τα ελληνικά δεδομένα, που προτείνει μια δημιουργική και ατμοσφαιρική «συνεστίαση», η οποία θα συμπληρώνει την παραδοσιακή εστίαση, με πρωτότυπα θεματικά εστιατόρια, ελληνικό street food, pop-upstores, και ειδικά μελετημένους κοινόχρηστους χώρους, που θα προωθούν τη συνεχή ροή δράσεων, επιλογών και επικοινωνίας ανάμεσα στους επιμέρους χώρους. Παράλληλα, το concept «ΣΤΟΑ» θα περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο κατάστημα στην Αθήνα διάθεσης και ανάδειξης ελληνικών προϊόντων από μικρούς και μεσαίους Έλληνες παραγωγούς, το «ΣΤΟΑ AGORA».

Σε αυτόν τον προορισμό, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε μικρότερα ή μεγαλύτερα εστιατόρια, dine in και street food, θεματικές κουζίνες, καφέ, wine bar, κάβα και ζαχαροπλαστείο, ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να εξερευνήσουν βιωματικά τον πλούτο της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, συμμετέχοντας σε μαθήματα γευσιγνωσίας ή άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες θα διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις καινοτομίες προστίθεται, μέσα από τη χρήση ειδικής εφαρμογής, η δυνατότητα μιας παρέας να κάθεται μαζί στους κοινόχρηστους χώρους, και μέσα στην ίδια παραγγελία να μπορεί ο καθένας να παραγγείλει από διαφορετικό κατάστημα. Οι κοινόχρηστοι χώροι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο βίωμα της «συνεστίασης» που προσφέρει το concept «ΣΤΟΑ» και συνεπώς η μελέτη και η οργάνωσή τους αποτελεί προτεραιότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.