Ανακοίνωση του ΣΕΗ για το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται με παρατηρήσεις

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) εκφράζει τη πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που έφερε σε διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ και έχει σαν στόχο να ιδιωτικοποιήσει την ψυχική υγεία και να καταργήσει τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ, δημιουργώντας ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, τον ΕΟΠΑΕ, καταργώντας έτσι και τη δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση. Δύο πολύ πετυχημένα προγράμματα που έσωσαν ζωές και έδωσαν τη δυνατότητα της επανένταξης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτό δημιουργεί θεραπευτική διακοπή, κατάργηση του θεραπευτικού πλουραλισμού και συντηρεί την εξάρτηση μέσα από την λογική της μείωσης της βλάβης.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται με παρατηρήσεις. Η μόνη λύση είναι η άμεση απόσυρση.

Έχει βρει απέναντι του τον επιστημονικό κόσμο και θα βρει και τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Καλούμε τα σωματεία του χώρου μας και την ομοσπονδία να πάρουν θέση και να σταθούν δίπλα σε όλες τις δράσεις που θα οργανώσουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Τη Δευτέρα 15/7 συμμετέχουμε στη καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα 7 το απόγευμα έως 10 το βράδυ.

Την Τρίτη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί.

Την Τετάρτη 17 Μάη και ώρα 8 το απόγευμα, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και συναυλία στη πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο που οργανώνει το σωματείο υποστήριξης του επιστημονικό και κοινωνικού έργου του 18 ΑΝΩ, με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η υπεράσπιση της ζωής έναντι του κέρδους είναι υπόθεση όλων μας.

Είναι θέμα ανθρωπιάς.

Είναι καθήκον.

Είναι πολιτισμός.

Αν παρθεί απόφαση για πανεργατική απεργία από το ΕΚΑ, ως ΣΕΗ δηλώνουμε συμμετοχή.

Δεν θα μείνουμε θεατές

Το ΔΣ του Σ.Ε.Η.