Skip to main content

Γενέθλια σήμερα για τον Γιώργο Κωνσταντίνου – Η ανάρτηση της Finos Film

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1934. Εκτός από ηθοποιός διακρίθηκε και ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος

O Γιώργος Κωνσταντίνου κλείνει σήμερα τα 90 του χρόνια. Θέλοντας να τιμήσει τον ηθοποιό για την ημέρα των γενεθλίων του, η Φίνος Φιλμ έκανε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών δημοσίευσε μια φωτογραφία του ηθοποιού από το παρελθόν, δίπλα σε μια σημερινή και του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται: «Τα 90 κλείνει σήμερα ο αγαπημένος Γιώργος Κωνσταντίνου! Τις πιο ζεστές ευχές μας κύριε Γιώργο μας!».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1934 στην πλατεία Βάθης, μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη οίκους ανοχής. Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία. Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.

Έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως “εντελώς ατάλαντος”. Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Το 1974 έπαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά «Ανθρώπινες ιστορίες» της ΥΕΝΕΔ. Το 1975 έπαιξε και έγραψε το «Άσε τον κόσμο να γελάσει» για το ίδιο κανάλι. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Showtime».

Ο Κωνσταντίνου έκανε δύο γάμους. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Μαρία Μαρμαρινού και η δεύτερη η Μαρία Δουρή. Έχει δύο παιδιά, την Άννα η οποία ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της και ασχολείται με την υποκριτική και τον Γιώργο, ο οποίος είναι πιανίστας.