Skip to main content

Η νέα εποχή ενός ιστορικού κινηματογράφου

To Cinobo Πατησίων θα γίνει το νέο σπίτι των Midnight Express – των viral κινηματογραφικών events που διοργανώνει ο Άκης Καπράνος και σημειώνουν sold out

Το Cinobo, η ελληνική streaming πλατφόρμα, αναλαμβάνει άλλη μια κινηματογραφική αίθουσα που ήταν έτοιμη να κλείσει, μετά την επιτυχημένη επαναλειτουργία του Cine Paris και του Cinobo Όπερα, τον περασμένο χρόνο. Το Cinobo Πατησίων ανοίγει επίσημα τις πόρτες του σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, για να μετατραπεί στο απόλυτο αθηναϊκό κινηματογραφικό καταφύγιο.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 30 προβολές κάθε μήνα, τα θρυλικά Midnight Express του Άκη Καπράνου κάθε Σάββατο βράδυ, αφιερώματα, single screenings επιλεγμένων cult και κλασικών ταινιών, νέες κυκλοφορίες, Q&As και άλλες μοναδικές εμπειρίες, η αίθουσα είναι έτοιμη να γίνει ο απόλυτος underground προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν το σινεμά αλλιώς.

Το Cinobo και ο Άκης Καπράνος, υποδέχτηκαν δημοσιογράφους και φίλους του σινεμά στο opening του Cinobo Πατησίων. Αμέσως μετά, ακολούθησε η παρουσίαση προγράμματος της αίθουσας, αλλά και η παρουσίαση προγράμματος του Cinobo, με όσα θα δούμε στην πλατφόρμα και στους κινηματογράφους τη σεζόν 2024-2025.

Το συναρπαστικά διασκεδαστικό Kneecap (17/10) για τo συγκρότημα από την Ιρλανδία που άλλαξε την ιστορία του χιπ χοπ, το τρυφερό Πέρασμα/Crossing (31/10) που μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, το πολυαναμενόμενο Bird της Άντρεα Άρνολντ, το συγκινητικό ΤΑΤΑΜΙ και φυσικά η ταινία της χρονιάς, το Maria του Πάμπλο Λαραϊν με την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 5/12 σε συνεργασία με τη Faliro House, είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες τους επόμενους μήνες από το Cinobo. Αντίστοιχα, σειρές όπως το Red Light, ταινίες όπως το Όλα Για την Μητέρα Μου του Πέδρο Αλμοδόβαρ και μεγάλα αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες, συνθέτουν το πολυποίκιλο πρόγραμμα της πλατφόρμας του Cinobo που ανανεώνεται συνεχώς.

Ακόμη, το Cinobo ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον σπουδαίο Παντελή Βούλγαρη. Η φιλμογραφία του εμβληματικού Έλληνα σκηνοθέτη θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά στην πλατφόρμα του Cinobo από τον Νοέμβριο του 2024 ενώ κάποιες ταινίες θα κυκλοφορήσουν και στις αίθουσες.

Το πρόγραμμα του Cinobo Πατησίων περιλαμβάνει ταινίες που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, ταινίες που δεν πρέπει να τις χάσει κανείς αφού θα προβάλλονται μια μόνο φορά, αλλά και πρωτότυπα αφιερώματα υπό την επιμέλεια του Cinobo και του κριτικού κινηματογράφου και cinema expert Άκη Καπράνου. To Cinobo Πατησίων θα γίνει το νέο σπίτι των Midnight Express – των viral κινηματογραφικών events που διοργανώνει ο Άκης Καπράνος και σημειώνουν sold out. Τα Midnight Express, που έχουν γίνει πιο σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας της Αθήνας, δίνουν ραντεβού με το φανατικό κοινό τους τα μεσάνυχτα, κάθε βράδυ Σαββάτου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει μάλιστα μια πρόκληση για όσους αγαπούν πραγματικά το σινεμά, αφού εάν το concept αποδειχθεί επιτυχημένο και οι σινεφίλ το αγκαλιάσουν, ο κινηματογράφος θα υποβληθεί σε περαιτέρω ανακαινίσεις για να γίνει μακροχρόνιο σπίτι για όλη την κοινότητα.

Ο Άκης Καπράνος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: ”Οποιαδήποτε στιγμή και αν βρεθεί ο θεατής στην αίθουσα, θα μπορεί να βρει μια ταινία που θα τον ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει το σινεμά καθημερινή συνήθεια, να γίνει στέκι, να χτίσουμε μια κινηματογραφική κουλτούρα, όπως ήταν το σινεμά σαν επιλογή διασκέδασης πίσω στα 80s. Κάθε ταινία θα προβάλλεται λίγες μόνο φορές αλλά σε διαφορετικές ώρες για να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τον θεατή να τις παρακολουθήσει”.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Οκτωβρίου:

Λίγα λόγια για την αίθουσα

Το Cinobo, μετά την επαναλειτουργία του εμβληματικού Cine Paris στην Πλάκα αλλά και του Cinobo Όπερα στο κέντρο της Αθήνας, σώζει το ιστορικό σινεμά Αλεξάνδρα που κινδύνευε να κλείσει οριστικά.Το Αλεξάνδρα-Πατησίων έχει φιλοξενήσει από το 1961 τις καλύτερες ταινίες των δεκαετιών που πέρασαν, με την αίθουσα να γίνεται ορόσημο για την περιοχή. Η μετονομασία σε Cinobo Πατησίων δεν σηματοδοτεί απλώς μια ανακαίνιση, αλλά μια πλήρη επαναπροσέγγιση του τι μπορεί να είναι ένας κινηματογράφος. Παίρνοντας έμπνευση από την καθοριστική τοποθεσία της αίθουσας που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότητα σημεία της οδού Πατησίων – ένας εμβληματικός δρόμος που ενώνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με μια πιο underground γειτονιά που καθορίζει εδώ και χρόνια το αστικό τοπίο – το Cinobo μετονομάζει τον ιστορικό κινηματογράφο σε Cinobo Πατησίων, με την φιλοδοξία να φέρει στο σήμερα την σινεφίλ κουλτούρα μιας άλλης εποχής και να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο και αλληλεπιδρούν.

Πληροφορίες για την αίθουσα

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 7€  |  Μειωμένο 5€

Διάρκεια project: 17 Οκτωβρίου 2024 – 15 Απριλίου 2025

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 79, Αθήνα | 10434

Προπώληση: More.com

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinobopatision.gr

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 7 ημέρες και έκτοτε με 8.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.