Skip to main content

«Joker: Folie à Deux» – Το σίκουελ της πιο επιτυχημένης «ακατάλληλης» ταινίας

Στη νέα ταινία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ

Από τον καταξιωμένο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και παραγωγό, Τοντ Φίλιπς, έρχεται το «Joker: Τρέλα για Δύο», η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ «Joker» του 2019, που κέρδισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office και παρέμεινε η πιο επιτυχημένη «ακατάλληλη» ταινία όλων των εποχών μέχρι πρόσφατα.

Στη νέα ταινία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ, ως Άρθουρ Φλεκ/Joker, απέναντι στην επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, Lady Gaga (Ένα αστέρι γεννιέται). Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι για Όσκαρ Μπρένταν Γκλίσον (Τα πνεύματα του Ινισέριν) και Κάθριν Κίνερ (Τρέξε!, Καπότε), μαζί με τη Ζαζί Μπιτζ.

Το «Joker: Τρέλα για Δύο» βρίσκει τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο ψυχιατρικό άσυλο Arkham, εν αναμονή της δίκης του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Joker. Ενώ παλεύει με τη διχασμένη του προσωπικότητα, ο Άρθουρ όχι μόνο σκοντάφτει πάνω στην πραγματική αγάπη, αλλά ανακαλύπτει και τη μουσική που πάντα έκρυβε μέσα του.

Ο Φίλιπς, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας για τον «Joker», αναλαμβάνει και πάλι τα σκηνοθετικά ηνία για το «Joker: Τρέλα για δύο», σε σενάριο που υπογράφει ο ίδιος με τον συνυποψήφιο του για Όσκαρ, Σκοτ Σίλβερ. Το σενάριο είναι βασισμένο στους διάσημους χαρακτήρες της DC.

Την παραγωγή αναλαμβάνουν ο Φίλιπς, η υποψήφια για Όσκαρ Έμα Τίλινγκερ Κόσκοφ και ο Τζόζεφ Γκάρνερ. Μουσικός σύμβουλος της ταινίας είναι η Lady Gaga. Την εκτέλεση παραγωγής αναλαμβάνουν οι Μάικλ Ε. Γιούσλιν, Τζόρτζια Κακάντις, Σίλβερ, Μαρκ Φρίντμπεργκ και Τζέισον Ρούντερ.

Πίσω από την κάμερα, η γνώριμη ομάδα του Φίλιπς περιλαμβάνει τον υποψήφιο για Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Λόρενς Σερ, τον σκηνογράφο Μαρκ Φρίντμπεργκ, τον υποψήφιο για Όσκαρ μοντέρ Τζεφ Γκροθ και τη συνθέτρια Χίλντουρ Γκουντναντόττιρ, που βραβεύτηκε με Όσκαρ Μουσικής για την πρώτη ταινία.

Στις νέες προσθήκες συναντάμε την υποψήφια για Όσκαρ ενδυματολόγο, Αριάν Φίλιπς (Κάποτε στο Χόλυγουντ, Μην ανησυχείς αγάπη μου). Ο Ρούντερ είναι ο μουσικός παραγωγός και οι Ράνταλ Πόστερ και Τζορτζ Ντρακούλιας είναι οι μουσικοί επιμελητές. Υπεύθυνη διανομής ρόλων είναι η Φρανσίν Μέισλερ (ταινίες Dune, Οι αντίπαλοι).