Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό

Photo/ Reuters / Instagram Alaindelon

Έξω από το κτήμα συγκεντρώθηκαν αμέτρητοι θαυμαστές του για να γράψουν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων και να του αφήσουν λουλούδια

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 24 Αυγούστου, η κηδεία του «ωραίου του σινεμά» Αλέν Ντελόν. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές κατέφθασαν από νωρίς στην εξοχική του κατοικία για το τελευταίο «αντίο».

Associated Press

Η κηδεία του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού, έγινε στο εξοχικό του στο La Brûlerie, παρουσία μόνο 40 ατόμων που προσκάλεσε η οικογένειά του.

Αν και η κηδεία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, αποκαλύφθηκε πως η 66χρονη σύντροφός του Χιρόμι Ρόλιν δεν καλέστηκε από την οικογένεια του ηθοποιού.

Μάλιστα τα παιδιά του την είχαν απομακρύνει και από το σπίτι της οικογένειας τον Ιούλιο του 2023. Έξω από το κτήμα του Αλέν Ντελόν, συγκεντρώθηκαν αμέτρητοι θαυμαστές του για να γράψουν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων και να του αφήσουν λουλούδια.

Associated Press

Οι θαυμαστές ήταν τόσο πολλοί όπου η γαλλική αστυνομία αναγκάστηκε να στήσει οδοφράγματα. Ο εναέριος χώρος έκλεισε για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται να είναι καθισμένοι έξω από την εξοχική κατοικία του Γάλλου ηθοποιού, βαθιά συγκινημένοι.

Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε στις 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 χρονών.

Associated Press

Είχε ζητήσει να μην υπάρξει εθνικός φόρος τιμής όταν φύγει από τον αυτόν τον κόσμο, επιμένοντας να ταφεί «όπως οποιοσδήποτε άλλος».

AFP/Tom Masson

Η δεύτερη επιθυμία που είχε ο Αλέν Ντελόν ήταν να ταφεί στο παρεκκλήσι του εξοχικού του σπιτιού όπου ήδη είχαν ταφεί τα 35 σκυλιά του. Ο δήμος έκανε δεκτό το αίτημα.

EPA/Christophe Petit Tesson

Η τρίτη επιθυμία του η οποία δεν έγινε αποδεκτή αφορούσε τον σκύλο του «Λούμπο». Ο ζεν πρεμιέ είχε ζητήσει να θανατωθεί και ο «Λούμπο» και να ταφούν αγκαλιά.

Ο σκύλος του Αλέν Ντελόν, «Λούμπο»

Η Ένωση Προστασίας Ζώων της Γαλλίας (Société Protectrice des Animaux – SPA) έγραψε στον λογαριασμό της στο X:

«Η SPA αποτίει φόρο τιμής στον Αλέν Ντελόν, φίλο των ζώων και υπερασπιστή τους. Πριν τον θάνατό του είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει ευθανασία στον σκύλο του, Λούμπο. Ωστόσο, η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου. Η SPA προσφέρεται να πάρει τον σκύλο του και να του βρει οικογένεια».

Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα στον γαλλικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ίδρυμα «Μπριζίτ Μπαρντό» για την προστασία των ζώων, που δημιουργήθηκε από τη Γαλλίδα ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό το 1986, ανακοίνωσε στο BFMTV πως, επειδή έλαβε πολυάριθμα τηλεφωνήματα για την τύχη του Λούμπο, επικοινώνησε με μέλη της οικογένειας Ντελόν, που διαβεβαίωσαν ότι το βελγικό λυκόσκυλο έχει το σπίτι του και την οικογένειά του.