Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Σήμερα η ιδιωτική κηδεία – «Ανεπιθύμητη» η σύντροφός του

Photo/AFP

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί  έξω από το κτήμα, για να πει το τελευταίο αντίο στο ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου

Η κηδεία του θρυλικού σταρ του κινηματογράφου Αλέν Ντελόν (Alain Delon) θα τελεστεί ιδιωτικά σήμερα στο κτήμα του, στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας.

Η τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου στο παρεκκλήσι του κτήματος που αγόρασε ο ίδιος το 1971, όπως επιθυμούσε ο εκλιπών σταρ.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια CNews και BFMTV, η κηδεία θα τελεστεί στις 17.00 τοπική ώρα, αλλά πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί  έξω από το κτήμα, για να πει το τελευταίο αντίο στο ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου.  Στην τελετή θα συμμετάσχουν μόνο τα παιδιά του ηθοποιού και 50 ακόμη άτομα που έλαβαν προσκλήσεις.

Ωστόσο, η οικογένεια απαγόρευσε την τελευταία σύντροφο και φροντιστή του Ντελόν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, την 66χρονη Χιρόμι Ρόλιν, να παρευρεθεί στην ιδιωτική τελετή.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Υπενθυμίζεται πως το 2023 τα τρία παιδιά του ηθοποιού -ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα και ο Άντονι – είχαν καταθέσει μήνυση κατά της Ρόλιν για ηθική παρενόχληση, υπεξαίρεση αλληλογραφίας και κακοποίηση ζώων, μέχρι που κατάφεραν να τη διώξουν από την κατοικία του Ντελόν στο Ντουσί. Η Ρόλιν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες καθώς οι καταθέσεις των μαρτύρων -μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στην κατοικία και το κτήμα του ηθοποιού- ήταν αμφιλεγόμενες.

Σύμφωνα με την Ρόλιν, η κατάσταση της υγείας του θρύλου του γαλλικού σινεμά επιδεινώθηκε μετά την έξωση της ίδιας από την κατοικία του. «Για τον Αλέν η θεραπεία λειτουργούσε πολύ καλά. (Ο Ντελόν είχε διαγνωστεί με λέμφωμα και είχε υποστεί τρία εγκεφαλικά). Ήταν χαρούμενος μαζί μου και σε καλή κατάσταση στις 5 Ιουλίου του 2023. Είμαι εξοργισμένη και λυπάμαι για τον Αλέν, που σταμάτησε η θεραπεία του πριν ένα χρόνο. Ήθελε να με δει. Μου άφησε μάλιστα και μήνυμα στις 24 Μαρτίου. Έλεγε πως ήταν πολύ μόνος και μου ζητούσε να τον επισκεφτώ», ανέφερε η Ρόλιν και κατηγόρησε τα παιδιά του ηθοποιού πως δεν της επέτρεψαν να τον αποχαιρετήσει.

«Τα παιδιά του δεν μου επέτρεψαν να τον αποχαιρετήσω. Είναι απάνθρωπο», ανέφερε η 66χρονη στην Le Figaro.

Ο δικηγόρος των παιδιών του Ντελόν είχε δηλώσει πως η Ρόλιν, μετά το τελευταίο εγκεφαλικό που υπέστη ο ηθοποιός, τον απομόνωσε από την οικογένειά του και τους φίλους του. Η ίδια ως απάντηση στη μήνυση που είχαν υποβάλλει εναντίον της τα παιδιά του ηθοποιού, απάντησε με μήνυση κατά των τριών παιδιών του Ντελόν και κατά σωματοφυλάκων του, καταγγέλλοντας βία εις βάρος της κατά την διάρκεια συναντήσεων, κλοπή και συκοφαντία. Τον Ιανουάριο του 2024 το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους.