Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Το Σάββατο στο χωριό Ντουσί η κηδεία του

Photo: EPA

Το περιβάλλον του ηθοποιού επιβεβαίωσε ότι η τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου

Στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του στο κτήμα του στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας θα τελεστεί το Σάββατο 24 Αυγούστου η κηδεία του Αλέν Ντελόν, σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Το περιβάλλον του ηθοποιού επιβεβαίωσε ότι η τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου στο παρεκκλήσι του κτήματος Ντουσί-Μονκορμπόν που αγόρασε ο Αλέν Ντελόν το 1971. Ο πρώην επίσκοπος Ζαν-Μισέλ Ντι Φαλκό, 82 ετών, επιβεβαίωσε την ημερομηνία της τελετής, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ακριβή ώρα και τον τόπο. Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια CNews και BFMTV η κηδεία θα τελεστεί στις 17.00 τοπική ώρα.

Ο Ντελόν είχε πει ότι δεν ήθελε μια μεγάλη κηδεία και μνημείο, αλλά ότι προτιμούσε να ταφεί κοντά στους σκύλους του στο κτήμα του στο Ντουσί. Αλλά για να γίνει ταφή σε ιδιωτικό χώρο, απαιτείται ειδική άδεια από τις τοπικές Αρχές και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν έχει δοθεί.

Η οικογένεια του Ντελόν αποφάσισε να αψηφήσει την επιθυμία του και να μην γίνει ευθανασία στον σκύλο του, τον Λουμπό, προκειμένου να ταφεί μαζί του έπειτα από αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.