Skip to main content

«Trap»: Νέο θρίλερ μυστηρίου δια χειρός Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζος Χάρτνετ, Άριελ Ντόναχιου, Σαλίκα Σιάμαλαν, Χέιλι Μιλς και Άλισον Πιλ

H Warner Bros. Pictures παρουσιάζει την «Παγίδα» (Trap), μία νέα εμπειρία στον κόσμο του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, με συμμετοχή της ανερχόμενης μουσικού Σαλίκα Σιάμαλαν.

Warner Bros. Picture

Ένας πατέρας και η έφηβη κόρη του πηγαίνουν σε μία ποπ συναυλία, όπου συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο ενός νοσηρού ιστού.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζος Χάρτνετ, Άριελ Ντόναχιου, Σαλίκα Σιάμαλαν, Χέιλι Μιλς και Άλισον Πιλ. Την παραγωγή υπογράφουν οι Άσγουιν Ρατζάν, Μαρκ Μπίνστοκ και Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε ο Στίβεν Σνάιντερ.

Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Σαγιόμπου Μόκντιπρομ (Να με φωνάζεις με το όνομα σου). Σκηνογράφος η Ντέμπι ντε Βίλα (Παιχνίδι μίσους). Το μοντάζ υπογράφει η Νοεμί Πράισγουερκ και τη μουσική η Χέρντις Στεφανσντότιρ (Χτύπος στην καλύβα). Τα πρωτότυπα τραγούδια της ταινίας φέρουν την υπογραφή της Σαλίκα Νάιτ Σιάμαλαν, που τα ερμηνεύει στην ταινία.

Ο 54χρονος Ινδοαμερικανός σκηνοθέτης αναφέρει για τη νέα δημιουργία του:

«Η ταινία είναι δημιούργημα δικό μου και της κόρης μου Σαλίκα  μέσα από συζητήσεις για μουσική και ταινίες. Ξεκίνησε σαν μια σκέψη να κάνουμε μαζί μία μουσική ταινία που θα λειτουργούσε σαν θρίλερ. Άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα θρίλερ για τη μουσική. Σκέφτηκα ότι η Σαλίκα θα μπορούσε να γράψει ένα άλμπουμ με μία μουσική που θα ακουγόταν σαν να είμαστε σε μία συναυλία και όλο αυτό να συνυφαίνεται με ένα θρίλερ. Μπορούν να συνυπάρχουν αυτά τα δύο; Το συζήτησα με τη Σαλίκα και της άρεσε πολύ. Αρχίσαμε να χτίζουμε πάνω σ’ αυτό… Οπότε παρακολουθούμε έναν πατέρα και μία κόρη σε μία συναυλία και αναμειγνύουμε τη συναυλία με όλα τα σκοτεινά πράγματα που συμβαίνουν εκεί. Έτσι προέκυψε η Παγίδα.»

Ο Σιάμαλαν για τον Τζος Χάρτνετ

«Κάνω ταινίες ως μία εκ νέου επινόηση του εαυτού μου, του ύφους, του εκάστοτε κινηματογραφικού είδους. Αυτό με ενθουσιάζει. Για να το επιτύχω, βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Δίνω την ευκαιρία για μικρότερες, προκλητικές ταινίες που συνδέουν ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου. Αναζητώ κάποιον που είναι στη σωστή φάση ζωής και θέλει να πάρει ένα ρίσκο. Πιστεύω ότι έτσι το κοινό έχει την ευκαιρία να δει κάτι σπάνιο και εκπληκτικό κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να πηγαίνουμε σινεμά. Ο Τζος Χάρτνετ ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περιγραφή. Ζει στην Αγγλία με την οικογένεια του. Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος με φιλοσοφικές ανησυχίες. Όταν τον συνάντησα, με κοίταξε στα μάτια και ήξερα ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα, είχε την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό. Για τον ρόλο του Κούπερ χρειαζόμουν κάποιον που θα τα έδινε όλα και θα έπαιρνε το ρίσκο. Ένας από τους λόγους που αξίζει αυτή η ταινία είναι η εκπληκτική ερμηνεία του Τζος.»

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάρτνετ, Άριελ Ντόναχιου, Σαλίκα Σιάμαλαν, Χέιλι Μιλς και Άλισον Πιλ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σαγιόμπου Μόκντιπρομ

Σκηνογραφία: Ντέμπι ντε Βίλα

Κοστούμια: Καρολάιν Ντάνκαν

Μοντάζ: Νοεμί Πράισγουερκ

Μουσική: Χέρντις Στεφανσντότιρ

Ημερομηνία Εξόδου: 22 Αυγούστου 2024

naftemporiki.gr