Skip to main content

Αλέν Ντελόν: Κάτω από την Ακρόπολη μίλησε για τη δύσκολη παιδική του ηλικία

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον «ωραίο» του σινεμά Αλέν Ντελόν που αποβίωσε την Κυριακή (18/9)

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Αλέν Ντελόν, ψηφιοποίησε και παρουσίασε χθες την εκπομπή «Εγώ ο Αλέν Ντελόν», που γυρίστηκε το 1992 κατά την επίσκεψη του διάσημου Γάλλου ηθοποιού στην Αθήνα.

Στο απόσπασμα βλέπουμε τον διάσημο σταρ στην Ακρόπολη να μιλά στην Δάφνη Μπόκοτα για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και για το διάστημα που υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας (1953-1954).

Οι γονείς του, Εντίτ και Φαμπιάν Ντελόν χώρισαν όταν ο Αλέν ήταν τεσσάρων ετών. Αμφότεροι ξαναπαντρεύτηκαν και, ως αποτέλεσμα, ο Ντελόν απέκτησε μια ετεροθαλή και δύο ετεροθαλείς αδελφούς.

Όταν οι γονείς του χώρισαν, ο Ντελόν στάλθηκε να ζήσει με ανάδοχους γονείς. Μετά τον θάνατο των ανάδοχων γονέων, οι γονείς του ανέλαβαν ξανά από κοινού την επιμέλειά του.

Φοίτησε σε καθολικό οικοτροφείο, το πρώτο από τα πολλά σχολεία από τα οποία αποβλήθηκε λόγω απείθαρχης συμπεριφοράς. Αφησε το σχολείο στα 14 του και εργάστηκε για λίγο στο κρεοπωλείο του πατριού του. Κατετάγη στο Γαλλικό Ναυτικό, τρία χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, και κατά τη διάρκεια του 1953-1954 υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τίτλο του ιδανικού άντρα, που του αποδόθηκε, λόγω των ρόλων που ερμήνευσε στη μεγάλη οθόνη.