Skip to main content

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς

Έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ από το 2019

Η ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς (Gena Rowlands), σύζυγος και μούσα του σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (14/8) σε ηλικία 94 ετών.

Η Ρόουλαντς πέθανε περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειάς της στο σπίτι της στο Ίντιαν Γουέλς της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το TMZ. Ένας εκπρόσωπος του γιου της, συγγραφέα-σκηνοθέτη Νικ Κασσαβέτης, επιβεβαίωσε τον θάνατό της. Έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ από το 2019.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν βραβευμένη με 2 Χρυσές Σφαίρες και με 4 Βραβεία Έμμυ ενώ έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της σε ταινίες του συζύγου της.

Κόρη πατέρα τραπεζίτη και πολιτικού και μητέρας ηθοποιού, γεννημένη τη 19η Ιουνίου 1930 στην πολιτεία Ουισκόνσιν, παρότι δεν κέρδισε Όσκαρ για τους ρόλους που ενσάρκωσε, έλαβε τιμητικό βραβείο της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου για το σύνολο του έργου της το 2015.

Η Τζίνα Ρόουλαντς και ο Τζον Κασσαβέτης χαρακτηρίζονταν χρυσό ζευγάρι των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών τα χρόνια του 1970 και του 1980.

Ο Κασσαβέτης θεωρείτο πρωτοπόρος του είδους, η Τζίνα Ρόουλαντς η μούσα του. Γύρισαν μαζί 10 ταινίες, ως τον θάνατό του το 1989. Συνέχισε την καριέρα της κατόπιν, συνεργαζόμενη, μεταξύ άλλων, με σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν.