Skip to main content

Shannen Doherty: Πέθανε η Μπρέντα της σειράς «Beverly Hills 90210»

Σε ηλικία 53 ετών

Θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Σάνεν Ντόχερτι (Shannen Doherty). Στα 53 της χρόνια, η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«Με θλίψη επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», δήλωσε η μάνατζερ της ηθοποιού, Λέσλι Σλόουν.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν έγινε γνωστό μέχρι που μήνυσε τους πρώην διευθυντές της επιχείρησής της για φερόμενη κακή διαχείριση των χρημάτων της και ότι επέτρεψε τη λήξη της ασφάλισης υγείας της, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πάει στο γιατρό. Ως αποτέλεσμα, έλαβε μια καθυστερημένη διάγνωση, η οποία επέτρεψε στον καρκίνο να εξαπλωθεί.

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, η Ντόχερτι μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά της όταν ήταν παιδί και ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών με έναν ρόλο στη σειρά «Father Murphy». Ο Μάικλ Λάντον την είδε στη σειρά και της έδωσε τον ρόλο της Τζένι Γουάιλντερ στο «Little House on the Prairie» σε ηλικία 11 ετών.

Η Ντόχερτι έγινε διάσημη το 1990 ως η μελαχρινή Μπρέντα Γουόλς στο «Beverly Hills, 90210» του Fox. Μαζί με τον δίδυμο τηλεοπτικό αδελφό της Μπράντον, τον οποίο υποδυόταν ο Τζέισον Πρίστλεϊ, οι Γουόλς ήταν η κλασική νεοφερμένη οικογένεια που είχε πρόσφατα μετακομίσει από τη Μινεσότα στο Μπέβερλι Χιλς και συνεχώς απορούσε με τα καμώματα των πλουσιόπαιδων του Λος Άντζελες.

Το 2011, η Ντόχερτι παντρεύτηκε τον φωτογράφο Κερτ Ισβαριένκο μετά από σύντομους γάμους με τον ηθοποιό Άσλεϊ Χάμιλτον και τον παίκτη πόκερ Ρικ Σάλομον στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας, αντίστοιχα.

«Ο καρκίνος μας σταθεροποίησε», είπε στο People το 2019. «Ο Κερτ και εγώ έχουμε πολύ βαθύτερη εκτίμηση ο ένας για τον άλλον τώρα».

Αν και ο γάμος τους κάποτε ήταν «στέρεος», η Ντόχερτι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Ισβαριένκο τον Απρίλιο του 2023, αφού δεν του έμεινε «καμία άλλη επιλογή».

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ηθοποιού είπε αργότερα στο Page Six ότι ο ατζέντης του Ισβαριένκο είχε «εμπλακεί στενά» στον χωρισμό.

Η Ντόχερτι άφησε πίσω της τη μητέρα της, Ρόζα Ελίζαμπεθ Ντόχερτι, και τον αδερφό της, Σον Ντόχερτι. Δεν είχε κάνει παιδιά.