Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Ρέι Στίβενσον

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Ρέι Στίβενσον, που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Punisher: War Zone», το «King Arthur», “Thor” πέθανε την Κυριακή (21/05), σε ηλικία 58 ετών.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, γνωστά. Να σημειωθεί ότι ο Στίβενσον πέθανε τρεις ημέρες πριν τα 59α γενέθλιά του ενώ έκανε γυρίσματα για το «Cassino In Ischia» στην Ιταλία.

Ο Στίβενσον αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν παρακολούθησε τον Τζον Μάλκοβιτς σε θεατρική παράσταση στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου.

Σπούδασε υποκριτική στη θεατρική σχολή Old Vic στο Μπρίστολ και ένας από τους πρώτους του τηλεοπτικούς ρόλους ήταν στη δραματική σειρά της Κάθριν Κούξον, «The Dwelling Place». Στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία γκάμα βρετανικών τηλεοπτικών σειρών, όπως οι «Vikings», «Dalziel and Pascoe» και «At Home with the Braithwaites».


Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 2004 στην περιπέτεια του Αντουάν Φουκουά «King Arthur», όπου υποδύθηκε έναν από τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι.

Πιο πρόσφατα, εξασφάλισε ρόλους σε επιτυχημένες αμερικανικές ταινίες και σειρές όπως ο Βόλσταγκ στην τριλογία «Thor» και ο Τίτους στο ιστορική δραματική σειρά του HBO, «Rome».


Γεννημένος στη Βόρεια Ιρλανδία στις 25 Μαΐου 1964 ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές τη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια άρχισε να παίρνει ρόλους δράσης σε ταινίες του Χόλυγουντ από τη δεκαετία του 2000.