Skip to main content

Η ΠΟΕΒ καταδικάζει και καταγγέλλει τη βεβήλωση του βιβλιοπωλείου «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

Το συνεργατικό βιβλιοπωλείο στην Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό στον λογαριασμό του στο Instagram, δέχθηκε φασιστική επίθεση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη βεβήλωση από φασιστοειδή του βιβλιοπωλείου Ακυβέρνητες Πολιτείες στη Θεσσαλονίκη. Δρώντας στο σκοτάδι άφησαν το δηλητήριό τους στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το βιβλιοπωλείο: «Ενώ λοιπόν αυτό ήταν κλειστό, το βράδυ, σχεδίασαν στην πρόσοψη, σε μεγάλο σχήμα, έναν φασιστικό αγκυλωτό σταυρό, πλάι σε έναν κέλτικο σταυρό – στόχο, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την Κου-Kλουξ-Kλαν, χρησιμοποιήθηκε από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και ως ”σημάδι” σε σπίτια μεταναστών που επρόκειτο να δεχτούν επιθέσεις, και έναν χριστιανικό σταυρό».

Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, στοχοποιούν το βιβλίο, αφού αυτό είναι υπεύθυνο για το άνοιγμα του μυαλού, ενώ εκείνοι διαχρονικά προσπαθούν να το στενέψουν ή να το εκφοβίσουν με βεβηλώσεις, βία, δολοφονίες.

Οι πρόγονοι τους ήταν αυτοί που όταν μπορούσαν έκαιγαν βιβλία στο Λευκό Πύργο. Από τέτοιες ενέργειες εμπνέονται. Δε θα τους το επιτρέψουμε. Τέτοιες πράξεις μας επιστρέφουν σε καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού εποχές και χρέος του χώρου μας συνολικά είναι όχι μόνο να τις αποδοκιμάσει αλλά και να τις αποτρέψει.

Ας λάβουν υπόψη τους οι δράστες αλλά και όσοι υποθάλπουν ή επωφελούνται από αυτές τις δράσεις, ότι οι άνθρωποι του βιβλίου είναι ενωμένοι απέναντι στο φασισμό τον καταδικάζουν και δεν θα πτοηθούν.

Το ΔΣ της ΠΟΕΒ