Skip to main content

Πέθανε ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Μπρούχος

Ήταν αυτός που έγραψε το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στις 22 Απριλίου 1822

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και σύμβουλος επικοινωνίας Δημήτρης Μπρούχος.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε μέσω Facebook ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος.

Ο Δημήτρης Μπρούχος έγραψε το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στις 22 Απριλίου 1822. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, πήγε να σπουδάσει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Στα γράμματα εμφανίζεται το 1977 με την ποιητική συλλογή «Στο πέρασμα του χρόνου» Τους στίχους του μελοποίησαν συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος και τραγούδησαν γνωστοί τραγουδιστές.

Βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχε για πολλά χρόνια και υπήρξε και μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Επίσης, βραβεύθηκε 5 φορές με χρυσό και άλλες τόσες με πλατινένιο δίσκο και απέσπασε πολλές διακρίσεις για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ανεξάρτητος σύμβουλος επικοινωνίας και διετέλεσε γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης με αρμοδιότητα σε θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Για την πνευματική προσφορά του, έχει τιμηθεί με παράσημα και άλλες σημαντικές διακρίσεις.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 18.00, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής.

Ο Δημήτρης Μπρούχος ήταν αυτός που έγραψε το ορατόριο για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας στις 22 Απριλίου 1822. Ένα πρωτότυπο έργο για το εξαιρετικά σημαντικό και τραγικό συνάμα γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας, Πέρα από τη συστηματική του μελέτη, αφουγκράστηκε την κυτταρική του  μνήμη ως Μακεδόνας και ως πνευματικός δημιουργός.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.