Skip to main content

Η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου

Ενδιαφέρουσα καλοκαιρινή αναγνωστική πρόταση από τις εκδόσεις Key Books

Η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου του Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Key Books κι αποδεικνύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα καλοκαιρινή αναγνωστική πρόταση.

Ο συγγραφέας με απλό και κατανοητό τρόπο εμβαθύνει στο θέμα της προσωπικής ελευθερίας, στη σημασία και την κατάκτησή της αλλά και στα αποτελέσματα αυτής της κατάκτησης.

Ο Νατζέμυ μοιράζεται μαζί μας τι είναι πραγματικά η ελευθερία, πώς γεννιούνται τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε θετικά για μια πιο ελεύθερη και ανεξάρτητη προσωπικότητα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ελευθερία είναι όταν αποδεχτούμε την πραγματικότητά μας όπως είναι στο παρόν, όταν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας σε κάθε είδους κατάσταση και στιγμή της ζωής μας.

Είμαστε αληθινά ελεύθεροι μόνο όταν μπορούμε να αγαπάμε χωρίς όρους. Το να μπορούμε να αγαπάμε χωρίς να χρειαζόμαστε ανταπόδοση είναι η μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας.

Το καθετί που κάνουμε είναι στην πραγματικότητα ελεύθερη επιλογή. Όμως οι ίδιοι στερούμαστε τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής είτε από φόβο είτε γιατί είμαστε περιορισμένοι από κοινωνικές και διαπροσωπικές συμβάσεις.

Στην πραγματικότητα, κανένας άλλος έξω από εμάς δεν ήταν και δεν είναι ποτέ υπεύθυνος για τις επιλογές μας. Κανένας, εκτός από τον εαυτό μας.

Η αληθινή ελευθερία μας απαιτεί υπέρβαση των εσωτερικών και των εξωτερικών εμποδίων, που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Πρωτίστως όμως, επισημαίνει ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ, χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και αποφασισμένοι να αναγνωρίσουμε και να πούμε «όχι» στους προγραμματισμούς που μας περιορίζουν.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε αυτοί που είμαστε και να κάνουμε αυτό που πραγματικά συντελεί στην ευτυχία και την εξέλιξή μας».

«Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που είναι αληθινά καλό για μας σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, αντί να κάνουμε αυτό που ωθούμαστε από τις συνήθειες και τους προγραμματισμούς μας να κάνουμε ή να μην κάνουμε».

«Είμαστε αληθινά ελεύθεροι μόνο όταν μπορούμε να αγαπάμε χωρίς όρους. Το να μπορούμε να αγαπάμε χωρίς να χρειαζόμαστε ανταπόδοση είναι η μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας. Είμαστε τότε ελεύθεροι να είμαστε ευτυχισμένοι, ανεξάρτητα από την ικανότητα των άλλων να ανταποκριθούν στην αγάπη και την προσφορά μας».

«Αληθινή ελευθερία είναι όταν μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με το παρόν ακριβώς όπως είναι. Όταν το πετύχουμε αυτό, τότε μπορούμε να εκδηλώσουμε πολύ πιο εύκολα αυτό που θέλουμε, χωρίς φόβο τώρα πια για το τι θα συμβεί αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε. Στο χέρι μας είναι να έλκουμε ό,τι επιλέγουμε και επιθυμούμε, με θετικά συναισθήματα όσον αφορά την απόλαυση της νέας πραγματικότητας, χωρίς φόβο ότι θα είμαστε δυστυχισμένοι αν δεν την έχουμε».

«Ελευθερία σημαίνει να απελευθερωθούμε από προγραμματισμούς που περιορίζουν την ευτυχία, την ηρεμία και την αγάπη μας. Σημαίνει να μπορούμε να νιώθουμε ότι εμείς επιλέγουμε πάντοτε να αισθανόμαστε και να είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Σημαίνει να είμαστε ελεύθεροι από τη γνώμη των άλλων για μας και τη ζωή μας».

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου «Αρμονική Ζωή» Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 2.000 ομιλίες και σεμινάρια. Έχει δημιουργήσει το γνωστό 7ετές «Σεμινάριο Αυτογνωσίας» και περισσότερα από 80 άλλα σεμινάρια, μικρότερης διάρκειας, στα οποία συνδυάζει αρχαίες πνευματικές αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και τεχνικές.

Αφοσιώθηκε στην υπηρεσία της κοινωνίας μέσα από τη διδασκαλία και την οργάνωση σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης. Επίσης, προς όφελος όσων έχουν ανάγκη, διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως ομάδες αιμοδοσίας, ομάδες συμπαράστασης απόρων, αστέγων, τυφλών

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του από τις εκδόσεις KEYBOOKS

1. Αυτογνωσία –

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ, στην Αυτογνωσία, μέσα από τις φωτεινές ατραπούς της Υγείας, της Σοφίας, της Αγάπης, της Ευτυχίας, της Ηρεμίας, της Αρμονίας, με απλές και πρακτικές συμβουλές μας βοηθά να επικεντρωθούμε στις Αρμονικές Σχέσεις και στην όσο το δυνατόν πιο υγιή διαβίωση τόσο στον υλικό όσο και στον ανώτερο πνευματικό κόσμο του νου και της ψυχής.

2. Θεραπεύοντας το εσωτερικό παιδί

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ μοιράζεται τρεις εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθόδους για την απελευθέρωση από λανθασμένους, αυτοκαταστροφικούς υποσυνείδητους προγραμματισμούς και από κυτταρικές μνήμες, καθώς και για την εγκατάσταση νέων πεποιθήσεων και αληθειών. Αυτές θα μας βοηθήσουν να έχουμε υγεία,
ευτυχία, αρμονία και αφθονία, όπως όλοι επιθυμούμε και αξίζουμε ως θεϊκά όντα εδώ, στη φυσική διάσταση.

3. Η αγάπη είναι επιλογή

«Η αγάπη είναι η μέγιστη, η ύψιστη ανθρώπινη αρετή και χρειάζεται να της δοθεί προτεραιότητα

σε σχέση με τις άλλες ανάγκες και έγνοιες μας.

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ υπογραμμίζει αυτό που πεισματικά αγνοούμε: Να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε χωρίς όρους και να εκδηλώνουμε νοητικά και συναισθηματικά την τέλεια