Skip to main content

«I Give you my Heart III»: Έκθεση του Lorenzo Quinn στο Poseidonion Grand Hotel

I Give you my Heart III

Ο Lorenzo Quinn έχει αναγνωριστεί για τη μοναδική του ικανότητα να δημιουργεί έργα που αγγίζουν την καρδιά και τη φαντασία των θεατών

Το Poseidonion Grand Hotel, το ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών, το οποίο συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με την Artion Galleries, φιλοξενεί την έκθεση “I Give you my Heart III” του αναγνωρισμένου Ιταλού γλύπτη Lorenzo Quinn, ενός καλλιτέχνη που ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δημιουργεί γλυπτά με συναισθηματικό βάθος και αισθητική αρτιότητα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουλίου, και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλά και των Σπετσών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Lorenzo Quinn να θαυμάσουν τα γλυπτά του και να συζητήσουν μαζί του για τις εμπνεύσεις, του συμβολισμούς και τον χαρακτήρα της γλυπτικής του, σε μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον ίδιο και τα έργα του.

Από την προβολή της ταινίας “Αλέξης Ζορμπάς” στο θερινό Cine Titania.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 19 Ιουλίου προβλήθηκε η ταινία “Αλέξης Ζορμπάς” στο θερινό Cine Titania το οποίο λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Poseidonion Grand Hotel, μία ταινία-ύμνος στην ελευθερία και την πνευματική ανεξαρτησία της Ελλάδας, που αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του πατέρα του Lorenzo Quinn, Anthony Quinn.

Lorenzo Quinn (αριστερά), Γλύπτης, Μανώλης Βορδώνης (δεξιά), Πρόεδρος Πρωτοβουλίας Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel.

Την ταινία προλόγισε ο κ. Μανώλης Βορδώνης, Πρόεδρος Πρωτοβουλίας Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel ο οποίος καλωσόρισε τον Lorenzo Quinn ανακηρύσσοντάς τον συμβολικά και επίτιμο Σπετσιώτη.

Η γλυπτική του Lorenzo Quinn διεγείρει την περιέργεια και τα συναισθήματα

Ο Lorenzo Quinn αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους γλύπτες της εποχής, ενώ τα έργα του έχουν εντυπωσιάσει, συγκινήσει και εμπνεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο επί δεκαετίες.

Με πρότυπα όπως οι Michelangelo και Rodin, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τη μοναδική του ικανότητα να σμιλεύει τα ανθρώπινα άκρα και να δημιουργεί έργα που αγγίζουν την καρδιά και τη φαντασία των θεατών.

Ο διάσημος καλλιτέχνης επιλέγει να απεικονίζει τα ανθρώπινα χέρια, καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι το πιο δύσκολο και τεχνικά προκλητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος, ενώ είναι ικανά να σώσουν αλλά και να καταστρέψουν.

Από τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης “I Give you my Heart III” στο Poseidonion Grand Hotel.

Οι δημιουργίες του συνήθως ξεκινούν ως ποιητικό κείμενο, το οποίο εμφανίζεται συνοδευτικά με το γλυπτό ως αναπόσπαστο μέρος του έργου, και όχι απλώς ως επεξήγηση. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα  του που έχουν κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, είναι τα “Support”, “Building bridges”, “Together” και πολλά ακόμα.

Μία συνεργασία με την Τέχνη στο επίκεντρο

Η μακροχρόνια συνεργασία του Poseidonion Grand Hotel με την Artion Galleries, ενισχύει τη σταθερή δέσμευση του ξενοδοχείου για υποστήριξη και προώθηση της Τέχνης, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες που εμπλουτίζουν συνολικά τη φιλοξενία. Ο σκοπός αυτής της σύμπραξης δεν εστιάζει μόνο στο να δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να απολαμβάνει την εμπειρία θέασης και να αποκτά έργα τέχνης υψηλής αισθητικής στο μοναδικό περιβάλλον του εμβληματικού ξενοδοχείου, αλλά και να διοργανώνει μεγαλύτερες και πολυδιάστατες εικαστικές πρωτοβουλίες.

Με το ιστορικό νησί των Σπετσών στο επίκεντρο, οι πρωτοβουλίες αυτές προσελκύουν δημιουργούς και φιλότεχνους σε έναν διαρκή διάλογο με ανταλλαγή ιδεών στη μοναδική ατμόσφαιρα του Poseidonion Grand Hotel.

Από αριστερά Εριέττα Βορδώνη, Εικαστικός, Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος Poseidonion Grand Hotel, Κωνσταντίνος Μανωλάκης, Πρόεδρος Artion Group, Lorenzo Quinn, Γλύπτης.

Η έκθεση “I Give you my Heart III” θα φιλοξενείται στους χώρους του Poseidonion Grand Hotel  έως το τέλος Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη συνεργασία του ξενοδοχείου με την Artion Galleries μέσω της οποίας παρουσιάζεται ένα εύρος έργων ταλαντούχων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.