Skip to main content

Pirelli 2022: Αστέρες της μουσικής ποζάρουν στον φακό του Μπράιαν Άνταμς

Ίγκι Ποπ, Σερ, Ρίτα Όρα, Τζένιφερ Χάντσον είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές που ποζάρουν μπροστά στον φακό του Καναδού Μπράιαν Άνταμς, για το ημερολόγιο της Pirelli 2022.

Ο 61χρονος μουσικός και φωτογράφος στον χώρο της μόδας και του θεάματος έχει αναλάβει το χρέος να απαθανατίσει τα πρόσωπα των συναδέλφων του.

Τους μουσικούς, που όπως λέει στο βίντεο της Pirelli, δεν βλέπουν ποτέ το μπροστινό μέρος των κτηρίων όπου κάνουν συναυλίες.  Βλέπουν τα υπόγεια, το backstage και, μόλις ανεβαίνουν στη σκηνή, το κοινό τους.

Εκτός από θρύλους της μουσικής όπως ο Ίγκι Ποπ και η Σερ  και νεότεροι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας γίνονται  μοντέλα του Μπράιαν Άνταμς.

«Όλοι οι μουσικοί, παγκοσμίως, είχαν ουσιαστικά σταματήσει να εργάζονται λόγω της Covid-19, οπότε πρότεινα στην Pirelli να κάνουμε ένα αφιέρωμα στις περιοδείες, επειδή ήταν το μόνο πράγμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε» λέει ο Καναδός μουσικός και φωτογράφος.

Το ημερολόγιο με θέμα «On The Road» διερευνά διαφορετικές πτυχές της ζωής των μουσικών στον δρόμο, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας -όταν ξυπνούν σε δωμάτιο ξενοδοχείου,  όταν ταξιδεύουν με λεωφορείο ή στα παρασκήνια.

Το ημερολόγιο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει, επίσης, φωτογραφίες από τις Αμερικανίδες Τζένιφερ Χάντσον, Σεντ Βίνσεντ, Κάλι Ούτσις, Σαγουίτι και Νορμάνι, της Αλβανίδας Ρίτα Όρα, της Καναδής Γκριμ και του Κινεζοαμερικανού Μπόχαν Φοίνιξ.  

Ο Άνταμς, ο οποίος εργάστηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος για πάνω από μια δεκαετία, προστίθεται στη λίστα διακεκριμένων καλλιτεχνών που έχουν επιμεληθεί το ημερολόγιο, όπως οι Άνι Λίμποβιτζ, Πίτερ Λίντμπεργκ, Άλμπερτ Ουότσον, κ.ά.

«Υπάρχει σχεδόν άμεση κατανόηση, όταν ένας μουσικός συναντά έναν άλλον, ακόμα κι αν δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, του γεγονότος ότι “εσύ είσαι μουσικός και εγώ είμαι μουσικός”» ανέφερε ο Μπράιαν Άνταμς, προσθέτοντας ότι «απεικονίζει τους ανθρώπους με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο».

Οι καλλιτέχνες της μουσικής φωτογραφήθηκαν στο Λος Άντζελες και στο Κάπρι και το ημερολόγιο θυμίζει εξώφυλλο άλμπουμ.

«Στον δρόμο ήμουν τα τελευταία 45 χρόνια, επειδή η ζωή ενός μουσικού αποτελείται από δρόμους, ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία, ώρες στα παρασκήνια των σταδίων» είπε ο Άνταμς, εξηγώντας από που άντλησε έμπνευση.

[email protected]