Skip to main content

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την K-pop «σατανικό καρκίνο»

Λίγο μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε την K-pop «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του.

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ, γνωστότερη ως K-pop, των K-dramas -νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Το πολιτιστικό «αντισοσιαλιστικό» υλικό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, όπως εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας  για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μάς διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα -ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και, τελικά, να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».