Skip to main content

Η «Αγία Γραφή» μέσα από το πρίσμα της τέχνης

Αντλώντας έμπνευση από την Αγία Γραφή, 20 δημιουργοί από τον χώρο της επικοινωνίας, της διαφήμισης, της γραφιστικής, της αρχιτεκτονικής, του κοσμήματος, της κεραμικής και της φωτογραφίας δέχτηκαν την πρόσκληση – πρόκληση να συμμετάσχουν στην ομαδική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Genesis, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Δημιουργική έκφραση χωρίς περιορισμούς

Ο Γιώργος Τζάνερης, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου, σημειώνει: «Η γκαλερί Genesis, μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη έκθεση “Cross the line”, που διοργάνωσε το 2012, την έκθεση “Το ελληνικό αλφάβητο” του 2013 και την έκθεση “msg in a bottle” του 2014, με απίστευτη προσέλευση κόσμου και εξαιρετικά έργα, έχοντας πια καθιερώσει αυτήν την “επετειακή” συνάντηση – κλείσιμο της εκθεσιακής περιόδου, αυτό το καλοκαίρι προσκάλεσε ξανά δημιουργικούς ανθρώπους από διάφορα δημιουργικά επαγγέλματα  (γραφίστες, σχεδιαστές, κειμενογράφους, φωτογράφους, κεραμίστες, διακοσμητές, σκηνογράφους, αρχιτέκτονες), σε μία νέα θεματική έκθεση, με τίτλο “Αγία Γραφή”.

Η πρόσκληση – πρόκληση της συμμετοχής σε αυτήν την έκθεση αφορούσε στον σχεδιασμό ενός εξωφύλλου, αλλά και ολόκληρου του βιβλίου της Αγίας Γραφής, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ! Όπως πάντα, η έκθεση αυτή δεν έχει κανέναν περιορισμό (υλικά, μέγεθος, μέσο έκφρασης) και καμία λογοκρισία στο έργο που θα παρουσιαστεί. Από τη στιγμή που επιλεγεί ο καλλιτέχνης και πάρει το brief για την έκθεση, είναι ελεύθερος να δημιουργήσει και να παρουσιάσει ό,τι τον αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά.

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Μωραΐτη, Αντώνης Τσούλος, Γιάννης Αγάθος, Γιάννης Μαθιουδάκης, Γιώργος Ιωαννίδης, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Δημήτρης Σπηλιώτης, Δημήτρης Σχορετσανίτης, Έλενα Λόλα, Έφη Κασούρα, Έφη Σπυρίδου, Ιβάν Παπαδόπουλος, Ιωάννης Τσιριγώτης, Κατερίνα Γλύκα, Λέλα Στρούτση, Μάνος Μπότσαρης, Μαριάννα Μπουτοπούλου, Μαρίνα Παπασπύρου, Μιχαήλ Χατζηχαραλάμπους, Ρανιώ Σαρρή.

Η γκαλερί Genesis θα ανοίξει πάλι τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας τη δεύτερη ατομική έκθεση γλυπτικής της Κυριακής Μαυρογεώργη και θα ακολουθήσουν ο Κωνσταντίνος Έσσλιν, η Άννα Αμπαριώτου και ο Στέλιος Πετρουλάκης με εκθέσεις ζωγραφικής.

Πληροφορίες
Γκαλερί Genesis: Χάρητος 35 – Κολωνάκι, τηλ.: 211 7100566 και 6944 516552. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11:30 – 21:30, Τετάρτη και Σάββατο: 11:30 – 15:30.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]