Skip to main content

Μοναδικά τραγούδια για ένα μπλε σύννεφο

Με αγαπημένα τραγούδια – ορόσημα των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian και άλλων σπουδαίων δημιουργών, η Κυβέλη Καστοριάδη κάνει ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τη συναυλία «Songs for a blue cloud» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 – Πλάκα), την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Κόρη του φιλόσοφου, οικονομολόγου και ψυχαναλυτή Κορνήλιου Καστοριάδη, η Κυβέλη Καστοριάδη μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι, αλλά διατηρεί μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδόθηκε στην Ελλάδα, από τη Μικρή Άρκτο, με τίτλο «Sous le ciel de Paris».

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερού της cd, με τίτλο «Songs for a blue cloud», από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και τη συνοδεία στην κιθάρα, βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα.

Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017, από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζοντας σε Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, για να επιστρέψει στο Παρίσι, όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το «Songs for a blue cloud». Έκανε μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία, με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών, τον Οκτώβριο του 2017.

Τον Δεκέμβριο, επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα, για να συναντήσει καλλιτεχνικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του Passport – Upstairs, σε δύο μουσικές βραδιές που συζητήθηκαν πολύ. Κατόπιν, παρουσίασε τη μουσική της παράσταση σε Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).

Θέλοντας να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, η Κυβέλη Καστοριάδη, αυτό το καλοκαίρι, επανέρχεται για μια μοναδική μουσική βραδιά.

Πληροφορίες

Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: Θόλου 5 – Πλάκα, τηλ.: 210 3689500 – 10. Την ημέρα της συναυλίας, θα διατίθενται εισιτήρια μόνο στο ταμείο του Μουσείου, από τις 18.00, με τις εξής τιμές: γενική είσοδος: 15 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 12 ευρώ.

[email protected]