Skip to main content

Δαιμονική νύχτα τρόμου και βουτιές στην πιο αισθαντική πισίνα της ιστορίας του σινεμά

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Περιορισμένες είναι οι κινηματογραφικές επιλογές που προσφέρονται αυτή την εβδομάδα, την ώρα που υψηλές θερμοκρασίες αλλά και άστατα καιρικά φαινόμενα θα οδηγήσουν τους σινεφίλ να εξετάσουν την «εξαφάνιση» των Beatles καθώς και το πώς ένα δραματικό θρίλερ έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αργεντινή, να αποφύγουν, με τρόπο, μια πρόσκληση σε γεύμα, να προσέξουν ώστε να μην ελευθερωθεί καμία δαιμονική κούκλα και να δροσιστούν σε μια πισίνα, συντροφιά με τους Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ.

«Yesterday»

Στη ρομαντική κομεντί του Ντάνι Μπόιλ, ο Τζακ Μάλικ είναι ένας τραγουδοποιός που δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, και το όνειρό του να πετύχει στη μουσική βιομηχανία μοιάζει να απομακρύνεται συνεχώς. Ο άσημος καλλιτέχνης ζει σε μια μικρή βρετανική πόλη και τα όνειρά του για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Έτσι, λοιπόν, ο νεαρός τραγουδιστής αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ. Με τη βοήθεια της μάνατζέρ του, Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, για να αποδείξει ότι… το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

«Οι Αόρατες»

Στην κοινωνική κομεντί του Λουί-Ζουλιέν Πετίπου, που συγκίνησε μαζικά τη Γαλλία, με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους. Πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Γι’ αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν».

«Το Ένστικτο της Ζωής»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σεναρίου για το «Birdman», Αρμάντο Μπο, σκηνοθετεί το δραματικό θρίλερ που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αργεντινή. Ο Αντόνιο έχει την τέλεια ζωή: μια αγαπημένη οικογένεια, πολύ καλή δουλειά κι ένα όμορφο σπίτι. Η φούσκα στην οποία ζει, όμως, θα σκάσει, όταν θ’ ανακαλύψει ότι χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο Αντόνιο ζούσε πάντα με το γράμμα του νόμου, αλλά όταν όλοι οι νόμιμοι οδοί στερεύουν, το ήθος του θα δοκιμαστεί.

«Κόλπο Γκρόσο»

Στην ιταλική κωμωδία παρεξηγήσεων του Φραντζέσκο Μιτσίκε, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και μια αποτυχημένη τραγουδίστρια ζουν για καιρό ως παράνομο ζευγάρι, όμως αδυνατούν να πάρουν διαζύγιο λόγω οικονομικών δυσχερειών. Όταν εκείνος πιστέψει το ψέμα των φίλων του πως έχει κερδίσει το λαχείο, αποφασίζει να χωρίσει και να μετακομίσει με τη γυναίκα που αγαπά και την οικογένειά της στο νότο. Όταν συνειδητοποιήσει το λάθος του, όμως, θα είναι πλέον αργά.

 «Πρόσκληση σε Γεύμα από έναν Υποψήφιο Δολοφόνο»

Στο θρυλικό φιλμ μυστηρίου του Ρόμπερτ Μουρ, το οποίο προβάλλεται σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες,  οι Πίτερ Σέλερς, Άλεκ Γκίνες, Μάγκι Σμιθ, Πίτερ Φολκ και Τρούμαν Καπότε, πρωταγωνιστούν σε μια ταινία που θέλει τους πέντε διασημότερους ντετέκτιβ του κόσμου να προσκαλούνται σε γεύμα από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο -στον πύργο του, για να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει στη διάρκεια του γεύματος.

«Η Πισίνα»

Στο ατμοσφαιρικό θρίλερ του Ζακ Ντερέ  με τους Αλέν Ντελόν, Ρομί Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ και Τζέιν Μπίρκιν, η ισορροπία ενός ζευγαριού που απολαμβάνει ήρεμη ζωή ενώ βρίσκεται σε διακοπές στο εξοχικό του, απειλείται όταν εμφανίζονται ο πρώην εραστής της γυναίκας μαζί με τη νεαρή του κόρη, και ταράζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

«Annabelle Comes Home»

Στην ταινία τρόμου του Γκάρι Ντάουμπερμαν, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει, όταν η δεκάχρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.