Skip to main content

«Passion For Life»: «Στιγμή» έκστασης και απελευθέρωσης

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Στεφάνου με τίτλο «Passion For Life»  εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Ιουνίου, από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ, στο «Δωμάτιο», και θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου [Σολωμού 55, Ομόνοια – 7ος όροφος].

Η εικαστικός σημειώνει: «Ζωγραφική …  Ο τρόπος μου να εκφράζομαι και να επικοινωνώ. “Παίζοντας” με τα χρώματα και πειραματιζόμενη, το ύφος και η τεχνική μεταλλάσσεται και συνεχώς αναγεννιέται. Με τα χέρια και το σώμα πια, σε άμεση επαφή με τα χρώματα και τον καμβά, δημιουργώ τις φυσικές μου προεκτάσεις. Ακούγοντας μουσική που με εμπνέει και ακολουθώντας την εσωτερική μου φωνή, μέσα στη ροή και τον αυτοσχεδιασμό, έρχεται η δημιουργία. “Στιγμή” έκστασης και απελευθέρωσης».

Η Ιστορικός Τέχνης Όλγα Λατουσάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το έργο της Μαίρης Στεφάνου αποτελεί ένα σύνολο αποσπασματικών γεγονότων της ζωής της, μικρών και μεγάλων, που καθόρισαν    την καλλιτεχνική της πορεία και  διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. Με αδρό και άμεσο τρόπο, καταφέρνει να παρασύρει τον θεατή στο δικό της κόσμο. Γενναιόδωρη, εκφραστική και ασυμβίβαστη, η Στεφάνου έχει το χάρισμα να υπερβαίνει τα όρια της εικαστικής ρουτίνας, αποτυπώνοντας με πληθωρικό τρόπο τη δική της, ρηξικέλευθη ματιά, σπάζοντας με μαεστρία το αναμενόμενο.

Επηρεασμένη από τη ζωντάνια και την κίνηση του έργου του Pollock, αφυπνίζει τις αισθήσεις και το συναίσθημα μέσω του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Μέσα από αλλεπάλληλα στρώματα χρώματος και αντιθέσεων, ο θεατής γίνεται μάρτυρας μικρών εκρήξεων ποικίλων συναισθημάτων, με αποτέλεσμα την άμεση, σχεδόν ακούσια επικοινωνία με το έργο. Κάθε καμβάς της αποτελεί ένα ταξίδι με αφετηρία το απόλυτο μηδέν και προορισμό το μοναδικό ζητούμενο: τη ζωή.

Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει λεπτομερώς την αποσπασματική δημιουργία ενός νέου σύμπαντος, απαλλαγμένου από σκοτεινές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα και φόβο για το άγνωστο.

Η τέχνη που έχει τη δύναμη, αθόρυβα, κι όμως τόσο εκκωφαντικά, να μας τραβά έξω από το τέλμα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας, οδηγώντας μας σε φωτεινούς δρόμους, εκεί που το φως συναντά το σκοτάδι».

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή έως Πέμπτη: 19:00-21:00, Κυριακή 17:00 έως 19:00

[email protected]