Skip to main content

Επιτομή μεγάλων γεγονότων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Το νέο του βιβλίο, «Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας. Όπως τα έζησα», παρουσίασε ο Πάνος Σόμπολος.
Αναφερόμενος στην έκδοση, ο δημοσιογράφος επισήμανε: «Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει καταστροφικούς σεισμούς, μεγάλες πυρκαγιές, πολύνεκρα ναυάγια, αεροπορικές τραγωδίες, τροχαία δυστυχήματα – επίσης πολύνεκρα, απαγωγές για λύτρα και ένα σωρό άλλες υποθέσεις που έζησα κατά τη μακρόχρονη δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία.

Είναι πολλά τα θέματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και μέσα στις υποθέσεις αναφέρω χαρακτηριστικά την κάθε περίπτωση. Φυσικά, αναφέρω πραγματικά περιστατικά, αυτά που είδα, έζησα, βίωσα σε αυτούς του χώρους, στον τόπο που διαδραματίζονταν αυτά τα γεγονότα. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό».

Το γεγονός που τον συγκλόνισε περισσότερο

Αναφερόμενος στα γεγονότα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του ο κ. Σόμπολος αποκάλυψε εκείνο που τον συγκλόνισε περισσότερο.
«Είναι ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο στην πυρκαγιά στην Ηλεία. Όταν είχαμε πάει ήμασταν καμιά δεκαριά μέρες και παραπάνω εκεί! Είδαμε μια μάνα που κάηκε μαζί με τα τέσσερα παιδάκια της. Τα τρία τα είχε αγκαλιά, το άλλο προσπάθησε να ξεφύγει. Ήταν το συγκλονιστικότερο γεγονός που έζησα στην καριέρα μου» ανέφερε.

Αντικειμενική καταγραφή

«Όλες αυτές τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, τις έζησα από κοντά. Έκανα ρεπορτάζ πάντα στον τόπο που διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Κατέγραφα κάθε αξιόλογη εξέλιξη. Ενημέρωνα τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές με απλά λόγια για το τι έγινε, πώς έγινε, για ποιο λόγο έγινε, για τις συνέπειες που ακολουθούσαν, καθώς και για κάθε σημαντική πτυχή που παρουσίαζε ενδιαφέρον.

Αυτό προσπάθησα να κάνω και σ’ αυτό το βιβλίο. Αντικειμενική καταγραφή των όσων είδα και έζησα στις δημοσιογραφικές αποστολές, χωρίς ίχνος υπερβολής, χωρίς ίχνος μεγαλοποίησης. Με δυο λόγια: Πρόκειται για μια επιτομή όλων των μεγάλων γεγονότων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη την τελευταία τριακονταπενταετία», επισήμανε κ. Σόμπολος.

naftemporiki.gr