Skip to main content

Γιορτή του θηλυκού

Η αυτοδίδακτη φωτογράφος Carlota Guerrero εμφανίστηκε στη διεθνή σκηνή το 2016, όταν συνεργάστηκε με την Αμερικανή τραγουδίστρια Solanges Knowles στο εμβληματικό άλμπουμ «A Seat at the Table».

Τώρα, στα 30 της, η -με έδρα τη Βαρκελώνη- καλλιτέχνις έχει τη χαρά να βλέπει να κυκλοφορεί από τις έγκριτες εκδόσεις Prestel το πρώτο λεύκωμα για τη δουλειά της, με τίτλο «Tengo un Dragón Dentro del Corazón: The Photographs of Carlota Guerrero» (Έχω έναν Δράκο μέσα στην Καρδιά: Οι φωτογραφίες της Καρλότα Γκερέρο).

Η Guerrero συνδυάζει τέχνη, φωτογραφία, περφόρμανς, ομορφιά και γκλαμ σε μια γιορτή της ενσάρκωσης του πνεύματος. Η φωτογράφος είτε στήνει περίτεχνες σκηνές στο στούντιό της είτε φέρνει στον δρόμο τις πολεμίστριές της -τα φωτογραφικά μοντέλα της, που ημίγυμνα αμφισβητούν τις πατριαρχικές αντιλήψεις για το τι είναι ευπρεπές.

«Η δουλειά της Carlota είναι το αντίδοτο στο πρόβλημά μας, της ανδρικής ματιάς» γράφει, στο λεύκωμα, η ποιήτρια, καλλιτέχνις και περφόρμερ Rupi Kaur. «Σε μια βιομηχανία η οποία κυριαρχείται από άντρες που φωτογραφίζουν σώματα γυναικών, το όραμα της Carlota είναι αναζωογονητικό», συμπληρώνει.