Skip to main content

Διεθνής εβδομάδα Πίντσον στην Αθήνα

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος πραγματικά είναι ο Τόμας Πίντσον, ο συγγραφέας – μυστήριο, το συνέδριο που γίνεται με θέμα το έργο του στο Πάντειο από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, πιθανότατα να μην μπορέσει να δώσει όλες τις απαντήσεις. Ο ίδιος δεν θα δώσει το «παρών», αλλά τα βιβλία του, οι ιδέες του, ο γοητευτικά παρανοϊκός κόσμος, που έχει πλάσει, θα είναι εκεί.

Η Διεθνής εβδομάδα Πίντσον (International Pynchon Week) οργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου ανά δύο με τρία χρόνια και συγκεντρώνει Ακαδημαϊκούς όλων των κλάδων, φοιτητές, μεταφραστές και γενικότερα μελετητές του σημαντικότερου ίσως εν ζωή Αμερικανού συγγραφέα, που με μία μοναδική αφηγηματική τεχνοτροπία δεν θυμίζει κανέναν άλλο.

Φέτος, το συνέδριο με τίτλο «Pynchon on the Edge» πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία του Δρ. Γιώργου Μαραγκού, στην Αθήνα, στα όρια της Μεσογείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δυτικής Ιστορίας. Οι ομιλητές και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όχι μόνο το τελευταίο μυθιστόρημα του Πίντσον, με τίτλο «Υπεραιχμή», αλλά και την πρόσφατη ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «Έμφυτο Ελάττωμα», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του μεταμοντέρνου συγγραφέα.

Ιστορίες συνωμοσίας, μυστήριο και μία γενικευμένη αίσθηση παράνοιας θα γεμίσουν την αίθουσα του συνεδρίου. Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν ο βασικός μεταφραστής του Πίντσον, Γιώργος Κυριαζής, και ο μεταφραστής και δοκιμιογράφος, Κώστας Καλτσάς.

Πληροφορίες & πρόγραμμα του συνεδρίου –  [email protected]

naftemporiki.gr