Skip to main content

«Μυστικά γυναικών» με το κόκκινο του πάθους

Σαν «ένα μοναδικό ταξίδι αναζήτησης στα απόκρυφα συναισθήματα του ερωτικού πάθους, στα ενδόμυχα της ανθρώπινης ψυχής, στην αθέατη πλευρά της ανθρώπινης σκέψης», όπως το περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας του, το νέο βιβλίο του Γιώργου Καστρουνή, με τίτλο «Μυστικά γυναικών – Η κόκκινη συλλογή», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αμφιθέατρο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε μια θεατρική παράσταση – παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Ο Γιώργος Καστρουνής εξηγεί για την παρουσίαση: «Επηρεασμένος από τη θεατρική μου παιδεία και την αγάπη μου για το θέατρο, τα κείμενα του βιβλίου έχουν μια “θεατρικότητα” και θα “παιχτούν” μπροστά στο κοινό, από έμενα και την ηθοποιό Μαρία Συμεών, σαν να αποτελούν απόσπασμα ενός μονόπρακτου ή ενός θεατρικού σκετς. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση».

Πόλεμος ή συμφιλίωση;

Το ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας και η συναισθηματική διελκυστίνδα ανάμεσα στα δύο φύλα, οι ατελέσφοροι έρωτες, τα ασίγαστα πάθη και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες είναι μερικά μόνο από τα θέματα, που πραγματεύεται το πρώτο βιβλίο – λεύκωμα «Μυστικά γυναικών – Η κόκκινη συλλογή». Ζευγάρια που ερωτεύονται, πλήττουν ή διαπληκτίζονται. Άνθρωποι, που διεκδικούν πόντους στο αιώνιο παιχνίδι εξουσίας των δύο φύλων, διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Άντρες και γυναίκες συζητούν και πράττουν. Πότε με διάθεση χιουμοριστική και, πότε με διάθεση φιλοσοφική. Χωρίς σεμνοτυφία, αλλά με συναίσθημα. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Πόλεμος ή συμφιλίωση, συναίνεση ή σύγκρουση;

Με μεγάλη αγάπη για το θέατρο 

Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αγγλία και τη Νέα Υόρκη. Όμως, η αγάπη του για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει, επίσης, υποκριτική και σκηνοθεσία, στην Αμερική. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει το λεύκωμα «Εραστές – Ιστορίες και εικόνες» (εκδόσεις Καλέντη) και δύο βιβλία – ημερολόγια, με τίτλο «Συναισθήματα» (εκδόσεις Κοντύλι).

Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους, στην Αμερική και την Ελλάδα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Το 2009, πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής, δημιούργησε τη θεατρική σκηνή «Αμφιθέατρο». Το 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, τις εκδόσεις Αμφιθέατρο.

Συντελεστές παρουσίασης
Συντονίστρια: Ρούλα Pappas – Τσιώτα, πρόλογος και απαγγελία: Έμυ Τζωάννου, ομιλήτρια: Σοφία Στρέζου, θεατρική απόδοση κειμένων: Γιώργος Καστρουνής – Μαρία Συμεών.

Πληροφορίες
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος: πλατεία Κολωνακίου 2 – Αθήνα, τηλ.: 210 3606231.

naftemporiki.gr