Skip to main content

Οι κανόνες υγιεινής… στα χέρια των παιδιών

Το σύντομο, ολιγοσέλιδο βιβλιαράκι της Ελοΐζ ΜακΓκρέγκορ, με τίτλο «Νίκησε τον ιό» – Ένας οδηγός για να μάθουν τα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν τους ιούς,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

Ιδιαίτερα σημαντικός για τους μικρούς αναγνώστες,  ο οδηγός είναι γραμμένος απλά, γεμάτος ευχάριστες εικόνες, και δίνει απαντήσεις σε σημαντικά, επίκαιρα ερωτήματα όπως: «Τι είναι ο ιός;»,  «Πώς κολλάς έναν ιό;»,  «Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι ένας ιός;», «Πώς παραμένεις ασφαλής από έναν ιό εσύ και οι άλλοι;», «Πώς μπορείς να απολυμάνεις το σπίτι σου;»,  «Μπορούν οι γιατροί να θεραπεύσουν έναν ιό;», «Εσύ μπορείς να νικήσεις τον ιό;». Επίσης, με εύληπτο τρόπο παρουσιάζει οδηγίες σωστού πλυσίματος των χεριών, τονίζει την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων ασφαλείας ενώ εξηγεί και λέξεις που, πλέον, καθημερινά ακούν τα παιδιά –όπως:  ιός, καραντίνα, κορωνοϊός, μεταφέρω έναν ιό, συμπτώματα, COVID-19 κ.ά.

Επίσης, στις σελίδες του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται ένα διασκεδαστικό κουίζ, ώστε να ελέγξουν τα παιδιά τις γνώσεις τους σχετικά με το πόση ώρα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, γιατί πρέπει να μένουν μακριά από κόσμο αν έχουν έναν ιό, αλλά και τι μπορούν να κάνουν για να προστατευθούν.

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας προφύλαξης αλλά και, ταυτόχρονης, αποφυγής διασποράς πανικού και αγωνίας, το βιβλίο, με  απλά,  καθησυχαστικά λόγια και παιχνιδιάρικο ύφος βοηθά να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τους εμφυσήσουμε τους καθημερινούς, απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του οδηγού, θα διατεθεί για την αγορά και προσφορά υγειονομικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στη μάχη κατά της COVID-19.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]