Skip to main content

Πορτρέτα «εξαίρετων» Ιταλών από τον φακό του Julian Hargreaves

Πορτρέτα «εξαίρετων» Ιταλών που πόζαραν στον φωτογραφικό φακό του Julian Hargreaves παρουσιάζονται στην on line έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο Palazzo Altemps για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για την έκθεση, με τίτλο «Eccellenza Italiana», ο φωτογράφος, με έδρα το Μιλάνο, προβάλλει 70 φωτογραφίες διάσημων προσωπικοτήτων, που έχουν κατακτήσει την επιτυχία στον κινηματογράφο, τη μουσική, τη μόδα και τον αθλητισμό και έχουν κερδίσει βραβεία στους τομείς τους -Όσκαρ, Grammy ή Ολυμπιακό Μετάλλιο.

«Κάθε πορτρέτο έχει τη δική του ιστορία» δήλωσε ο Αγγλο-Ιταλός φωτογράφος Julian Hargreaves.

«Ο Πάολο Σορεντίνο πόζαρε στον φακό μου στις Κάννες λίγο πριν την άφιξη στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας του “La grande bellezza”. Ο Αλεσάντρο Μπόργκι κάθεται σε ένα τραπέζι στη βεράντα του ξενοδοχείου Excelsior κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας» ανέφερε.

Την έκθεση συνθέτουν, μεταξύ άλλων, πορτρέτα του πρώην ποδοσφαιριστή Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, της Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση Φεντερίκα Πελεγκρίνι, του τενίστα Ματέο Μπερετίνι, του τραγουδιστή Έρος Ραματσότι, του επιχειρηματία Ρέντσο Ρόσο, του σεφ Κάρλο Κράκο, των ηθοποιών Βαλέρια Γκολίνο, Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, του μοντέλου Μπιάνκα Μπάλτι και πολλών άλλων.

Για να θυμίζουν την ομορφιά και την ιστορία του Palazzo Altemps, τα πορτρέτα εναλλάσσονται με λεπτομέρειες κλασικών αγαλμάτων που έχει φωτογραφίσει ο Hargreaves κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Η έκθεση, που ήταν ήδη στο πρόγραμμα του Palazzo Altemps και ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προβάλλεται από τις 27 Απριλίου online. Οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες προς πώληση με πρωτοβουλία του φωτογράφου και θα διατεθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση Cesvi, που υλοποιεί δράσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Ιταλίδα τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι συνεισφέρει στην πρωτοβουλία -«την επέλεξα» εξηγεί ο Hargreaves, «επειδή στην καριέρα της δεν είναι μόνο ένας φάρος της ιταλικής μουσικής στον κόσμο, αλλά και ένα μοντέλο κοινωνικού ακτιβισμού».