Skip to main content

Απόλυτος χορός πάθους από τους Tango por dos

Όλη η ιστορία του αυθεντικού αργεντίνικου τάνγκο, από τη γέννησή του στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής, το σμίλευμά του στα χαμαιτυπεία, τη θριαμβευτική είσοδό του στα μεγάλα σαλόνια έως και την τελική στέψη του ως απόλυτου χορού του έρωτα και του πάθους, ζωντανεύει στη φλογερή παράσταση «Raíces tango».

Ο πολυβραβευμένος χορογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Raíces tango», Miguel Ángel Zotto, έρχεται με την ομάδα του, Tango por dos, που αποτελείται από 18 εξαιρετικούς χορευτές και 6 βιρτουόζους μουσικούς, για να ανάψουν τη φωτιά τού πιο παθιασμένου χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ.

Η παράσταση αυτή – η οποία όπου παρουσιάζεται στέφεται με τεράστια επιτυχία, κερδίζει την αγάπη του κοινού και αποσπά τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής -, είναι ένα υπερθέαμα χορού, μουσικής, κοστουμιών και φώτων, αντάξιο της ιστορίας του θρυλικού χορού της Αργεντινής.

Το «Raíces tango» έρχεται να μυήσει το κοινό στην ιστορία του σπουδαίου χορού, που δεν είναι μόνο η αποθέωση του ερωτικού πάθους, αλλά και ένας χορός – ύμνος στην αντίσταση, στο δικαίωμα να είναι κανείς διαφορετικός, στο δικαίωμα να είναι κανείς ισότιμος μπροστά στο πάθος για έναν άλλο άνθρωπο ή στην ίδια την ελευθερία.

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του αργεντίνικου τάνγκο, ο  Miguel Ángel Zotto θυμάται τις ρίζες του χορού αυτού στις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων, αποτυπώνει στις χορογραφίες του την ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, της πόλης που γέννησε το τάνγκο, και σκηνοθετεί μία παράσταση, που ακολουθεί τον περίφημο ερωτικό χορό από το σκοτάδι του περιθωρίου, στο φως του Χόλυγουντ και της παγκόσμιας αναγνώρισης. Ο ίδιος ανεβαίνει στη σκηνή, έχοντας στο πλάι του την – αέρινη μέσα στη γήινη ομορφιά της – Daiana Guspero, και, μαζί, δίνουν ένα ρεσιτάλ χορού, με βήματα και κινήσεις που ίσα που προλαβαίνει να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι.

Συνοδευόμενοι από την ορχήστρα, οι 18 εκπληκτικοί χορευτές που τους πλαισιώνουν με το πάθος, την ακρίβεια των κινήσεων και τη φαντασμαγορία των στροβιλισμών τους, κάνουν το «Raices tango» ένα σαγηνευτικό υπερθέαμα.

Ο μεγαλύτερος εν ζωή χορευτής τάνγκο του 20ού αιώνα

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, μέσα σε ένα αμιγώς “tanguera” οικογενειακό περιβάλλον με βαθιές λαϊκές ρίζες, ο Miguel Ángel Zotto, το 1985, πρωταγωνιστώντας στο «Jasmines» της μεγάλης χορογράφου Ana Maria Steckelman, τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και γνωρίστηκε με τη Milena Plebs, με την οποία ίδρυσαν το Tango Por Dos. Στη καλλιτεχνική του πορεία, έχει χορέψει, χορογραφήσει και σκηνοθετήσει αξεπέραστες παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες, έγραψε τη δική του ιστορία στο Μπρόντγουεϊ με την τρομακτική επιτυχία του στο περίφημο «Tango Argentino» και έχει πρωταγωνιστήσει στις σημαντικότερες ταινίες, με θέμα το τάνγκο.

Είναι εξέχον μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Τάνγκο της Αργεντινής, έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία χορού, ανάμεσά τους το Maria Ruanova και το Possitano, ενώ, το 2000, ανακηρύχτηκε ο μεγαλύτερος εν ζωή και ένας από τους τρεις καλύτερους χορευτές τάνγκο του 20ού αιώνα. Με το Tango por dos που έμελε να αναδειχθεί η κορυφαία ομάδα τάνγκο όλων των εποχών, έχει περιοδεύσει σε όλες τις ηπείρους, έχει συνεργαστεί ακόμη και με συμφωνικές ορχήστρες κι έχει εμφανιστεί σε σημαντικά Φεστιβάλ και φημισμένα θέατρα.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, Α΄ ζώνη: 50 ευρώ, Β΄ ζώνη: 40 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 30 ευρώ, μειωμένο (φοιτητές, παιδιά, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών): 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 – Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr