Skip to main content

Αγγελάκας και Βελιώτης δωρεάν στο Youtube του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο των διαδικτυακών προβολών του. Το Σάββατο 6 Μαρτίου, το κοινό μπορεί να συντονιστεί στο YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για να απολαύσει δωρεάν τους «Λύκους στη χώρα των θαυμάτων», από τις 5 το απόγευμα και για 48 ώρες.

Η μουσική παράσταση, από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη ήταν η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου δίσκου των δύο καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό και έγινε στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου. Ας σημειωθεί πως επρόκειτο για μία από τις πλέον αναμενόμενες συναυλίες του περσινού καλοκαιριού. Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό, δικαιώνοντας στο έπακρο όλες τις προσδοκίες.

Η συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη δεν είναι καινούργια. Οι δυο τους έχουν καταθέσει στο παρελθόν τραγούδια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ. Στη νέα τους καλλιτεχνική συνάντηση, με τίτλο «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων», οι δύο καλλιτέχνες επέλεξαν αγαπημένα τους τραγούδια από την εφηβεία τους ως σήμερα, για να τα ερμηνεύσουν μουσικά και τραγουδιστικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Σε μία ιδιαίτερη σύνοψη του ελληνικού τραγουδιού, στη σκηνή του Ηρωδείου ερμήνευσαν από ρεμπέτικα του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη -με τα «Μπλε παράθυρα» του Βαμβακάρη να θεωρούνται μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, και λαϊκά τραγούδια-σταθμούς του Άκη Πάνου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Σπανού -ξεχώρισε η ερμηνεία του «Άνθρωποι μονάχοι», μέχρι Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Σαββόπουλο, Χειμερινούς Κολυμβητές, Αττίκ, αλλά και παραδοσιακά ηπειρώτικα και κρητικά τραγούδια. Δεν έλειψε και η ελληνική ροκ σκηνή, με τραγούδια των Lost Bodies, του Θάνου Ανεστόπουλου και του Παύλου Παυλίδη.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν ομολογήσει ότι ονειρεύονταν να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου στο Ηρώδειο. Η συναυλία τους δικαίωσε απόλυτα, καθώς θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πως ταίριαζε ιδανικά στο ρωμαϊκό ωδείο. Μέσα από τις οθόνες μας, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις εσωτερικές, αφαιρετικές και ονειρικές ερμηνείες τους.