Skip to main content

ΠΕΥΦΑ: Αναστολή της αυριανής 4ωρης στάσης εργασίας

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΠΟ, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε για άμεση λύση σοβαρών θεμάτων του κλάδου

Η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) εκτιμώντας θετικά τις δεσμεύσεις του Γεν. Γραμματέα, κου Διδασκάλου, αναστέλλει προσωρινά την προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 17/09/2024 στάση εργασίας του φυλακτικού προσωπικού.

Αναλυτικά, σας αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους της ΠΕΥΦΑ (της Προέδρου, κας Κονδύλη, του Ταμία, κου Τσιφλικιώτη και του Προέδρου της ΔΑΚΕ, κου Νικολάου) και παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κου Τσακοπιάκου, ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΠΟ, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία -και μιλώντας εξ ονόματος της Υπουργού- δεσμεύτηκε για άμεση λύση και των δύο πολύ σοβαρών θεμάτων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, για τα εξαιρέσιμα και πέραν πενθημέρου:

Ο Νομικός Σύμβουλος της Υπουργού, κος Χίνης, μας ανέφερε ότι η διάταξη που ζητάμε για την συνέχιση της καταβολής των έκτακτων αποδοχών μας από τον ΟΔΑΠ, συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου, που πρόκειται να πάρει έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και κατόπιν θα προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Η έκδοση της προκήρυξης των 450 μονίμων αρχαιοφυλάκων:

Δεσμεύτηκαν να περάσει άμεσα από το Υπουργικό Συμβούλιο η έγκρισή της και χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προωθηθεί στον ΑΣΕΠ για να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Χαρακτηριστικά, μας ανέφερε ότι το Υπουργείο γνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις στη φύλαξη, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προσληφθεί άμεσα το μόνιμο προσωπικό.

Η ΠΕΥΦΑ μετά από αυτή την εξέλιξη και έχοντας πάντα την άποψη ότι τα προβλήματα του κλάδου πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου με το Υπουργείο, αναστέλλει την κινητοποίηση και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και των δύο ζητημάτων.