Skip to main content

Πέθανε ο Μπομπ ΜακΓκραθ, θρυλικό μέλος του «Sesame Street»

Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε υπό τον τίτλο «Σουσάμι Άνοιξε», μέσω της ΕΤ1.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής, μουσικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μπομπ ΜακΓκραθ, γνωστός για την ερμηνεία του σε έναν από τους πρώτους χαρακτήρες της παιδικής σειράς «Sesame Street», γνωστή ως «Σουσάμι Άνοιξε» στην Ελλάδα, πέθανε χθες, σε ηλικία 90 ετών.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του, η με ανάρηση στη σελίδα του στο Facebook η οποία αναφέρει: «Η οικογένεια ΜακΓκραθ έχει να μοιραστεί κάποια θλιβερά νέα. Ο πατέρας μας Μπομπ ΜακΓκραθ, πέθανε σήμερα. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του».

Ο ΜακΓκραθ ήταν ιδρυτικό μέλος του καστ του «Sesame Street» όταν η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1969, υποδυόμενος έναν φιλικό γείτονα ονόματι Μπομπ Τζόνσον. Έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο σόου το 2017, ενσαρκώνοντας μια εμβληματική φιγούρα σχεδόν πέντε δεκαετιών στον κόσμο του «Sesame Street».

Ο ηθοποιός μεγάλωσε στο Ιλινόις και σπούδασε μουσική. Ήταν επίσης τραγουδιστής στη σειρά της δεκαετίας του ’60 «Sing Along With Mitch» ενώ είχε μια επιτυχημένη καριέρα, ως τραγουδιστής, στην Ιαπωνία.