Στον τομέα του βιβλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ahmed Al Ameri, επικεφαλής του Sharjah Book Authority, διοργανωτή μεταξύ άλλων της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Σάρζα, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων η Σάρζα να είναι η τιμώμενη αγορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης και η Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα. Σημειώνεται ότι η Έκθεση της Σάρζα φέτος φιλοξένησε 2213 εκδότες από 95 χώρες, 129 συγγραφείς και πάνω από 1000 εκδηλώσεις, με τιμώμενη χώρα την Ιταλία, ενώ πέρυσι αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση βιβλίου ως προς τον όγκο των συναλλαγών αγοραπωλησίας εκδοτικών δικαιωμάτων.
Συμφωνήθηκε επίσης, η συμμετοχή Ελλήνων εικονογράφων παιδικών βιβλίων στο Φεστιβάλ Παιδικής Ανάγνωσης της Σάρζα, αλλά και η φιλοξενία των Λογοτεχνικών Ημερών της Σάρζα στην Αθήνα το 2023.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Εκδοτών (ΙΡΑ) Bodour bint Sultan bin Muhammad Al Qasimi με την οποία συζήτησαν για προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων των στελεχών των εκδοτικών οίκων, για το εκδοτικό τοπίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και για το πρόγραμμα αποστολής αραβικών βιβλίων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Kalimat του οποίου ηγείται. Ο Υφυπουργός, ξεναγήθηκε επίσης στο House of Wisdom, το υπερσύγχρονο κέντρο για το βιβλίο που σχεδίασαν οι Foster + Partners, από τη Διευθύντριά του, Marwa Alaqroubi, με την οποία συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας του φορέα με ελληνικές βιβλιοθήκες.
Στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο και Διευθύντρια του Sharjah Art Foundation, Hoor Al Qasimi, η οποία είναι και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μπιενάλε (ΙΒΑ), με την οποία συζήτησε για συνεργασίες μεταξύ του Ιδρύματος και των ελληνικών φορέων σύγχρονης τέχνης αλλά και για το πώς η ΙΒΑ μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω τις ελληνικές μπιενάλε.
Συναντήθηκε επίσης με τον Abdelmonem Bin Eisa Alserkal, ιδρυτή του πολιτιστικού και δημιουργικού hub Alserkal Avenue στο Ντουμπάι, καθώς και με την Antonia Carver, Διευθύντρια του Jameel Arts Center το οποίο δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Στις συναντήσεις του διερεύνησε τους τρόπους περαιτέρω επέκτασης συνεργειών που ήδη υπάρχουν μεταξύ των φορέων αυτών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων.
Στο πεδίο της χειροτεχνίας ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τη Farah Nasri, Διευθύντρια του Irthi. Το Irthi Contemporary Crafts Council συνεργάζεται με γυναίκες χειροτέχνες σε περιοχές των ΗΑΕ, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας για να τις ενδυναμώσει οικονομικά και κοινωνικά μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση της χειροτεχνικής και βιοτεχνικής κληρονομιάς. Συζήτησαν για προγράμματα ανάδειξης της χειροτεχνίας αλλά και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα χειροτεχνικής κατάρτισης.
Τέλος, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων στο Sharjah Art Museum, στο Sharjah Heritage Museum, στο Sharjah Calligraphy Museum, στις πολιτιστικές εγκαταστάσεις του νησιού Al Noor, στο Rain Room Sharjah και στο παλαιό φρούριο της πόλης.