Skip to main content

«Τα ρόδα του κήπου»: Εικαστικό συλλεκτικό ημερολόγιο του Κώστα Ευαγγελάτου

Εκδόθηκε το εικαστικό συλλεκτικό ημερολόγιο 2019 του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Τα ρόδα του κήπου», και παρουσιάζεται στο Art Studio EST-la Chambre, στο πλαίσιο των εικαστικών «ART weekends», που λειτουργούν όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Το Ημερολόγιο, σχήματος 20×20 εκ., 14 σελίδων, κοσμούν συνθέσεις με τριαντάφυλλα από τον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης «Villa Ροδόπη» στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Το θέμα οικείο και δόκιμο στον καλλιτέχνη από την πρώιμη νεότητά του, αναπαρίσταται με την ωριμότητα του παρόντος σε νέα αισθητική προσέγγιση και σύγχρονη εικαστική γραφή.

Η συνθετική αρμονία και η φυσική ομορφιά των ρόδων μπολιάζεται με έντονα χρώματα και λεπτές αποχρώσεις, που διαγράφονται με στίγματα και λεπτές γραμμές, μέσα σε φόντα συμπαντικών και συμβολικών εκτάσεων, γήινων, θαλάσσιων και ουράνιων πεδίων.

Η αρχική έμπνευση του καλλιτέχνη ξεκίνησε από τη μελέτη ποιημάτων που έχει γράψει στη γαλλική γλώσσα o Ράινερ Μαρία Ρίλκε, με τον τίτλο: «Les Roses».

Φωτογραφίες: Ramadan Margjoka, επιμέλεια έκδοσης: Ραλλού Καρτέρη, εκτύπωση: Ελευθέριος Καρτέρης, έκδοση: Αρχείο «Fototanism». Πληροφορίες, διάθεση αντιτύπων EST-la Chambre, Πρατίνου 87 και Αντήνορος, 11634, Αθήνα, τηλ: 210 7294259, 6944621286.

[email protected]