Skip to main content

Βικτόρια Χίσλοπ: «Οι Καρτ Ποστάλ» επισκέπτονται την Αθήνα

Η Βικτόρια Χίσλοπ, η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που αγαπά την Ελλάδα, βάζει, ακόμα μία φορά, τη χώρα μας στο επίκεντρο του έργου της. Αυτή τη φορά πρόκειται για το νέο της βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η Χίσλοπ θα βρίσκεται στο αναγνωστήριο του βιβλιοπωλείου Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1),  για να υπογράψει βιβλία και να συνομιλήσει με το κοινό.

Η αγαπημένη συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί» (2005) – που αναδείχθηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και με μεγάλη επιτυχία μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων – έστησε, έκτοτε, και άλλες αφηγήσεις της με φόντο την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, μετά από σειρά ταξιδιών σε ελληνικές πόλεις και νησιά μας, συνέλεξε ιστορίες, θρύλους και παλιά μυστικά και έχτισε ένα βιβλίο για τους ανθρώπους, το παρελθόν και τον έρωτα.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ» αναφέρεται στις περιπλανήσεις της Έλι και στο γραμματοκιβώτιό της, που κάθε εβδομάδα δέχεται καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα άγνωστο όνομα, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α, αντί για υπογραφή. Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει απογοήτευση. Όμως, το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της, την έχει μαγέψει και έχει αποφασίσει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.

Το πρωί που αναχωρεί για Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο. Οι αυθεντικές έγχρωμες φωτογραφίες που στολίζουν το βιβλίο συνοδεύοντας κάθε κεφάλαιο, στήνουν ένα όμορφο εικονογραφημένο ταξίδι μυθοπλασίας και κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται συμμέτοχος στην περιπλάνηση της Έλι και στην αναζήτηση του Α.

[email protected]