Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Γιάννης Μαργαρίτης: «Το θέατρο είναι ένας τόπος πολλαπλής αφήγησης ιστοριών»
  • Το βραβείο «Paestum Mario Napoli» στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη
  • Εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο
  • ΚΠΙΣΝ: Εντυπωσιακή φωταγώγηση για την έναρξη της εορταστικής περιόδου

Σινεμά

«Game of Thrones»: Δύο ακόμη κύκλους ήθελε ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν

Οι θαυμαστές του «Game of Thrones» θα ήθελαν να παρακολουθήσουν δύο ακόμη κύκλους της επιτυχημένης σειράς του HBO.  Αν ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, συγγραφέας των βιβλίων στα οποία βασίζεται η σειρά, τα είχε καταφέρει, η σειρά θα είχε επεκταθεί από οκτώ σεζόν σε δέκα.

Θέατρο

Σούζαν Άρνολντ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία της Ντίσνεϊ

Η Σούζαν Άρνολντ, που ήταν επί 14 χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ντίσνεϊ, θα διαδεχτεί τον Μπομπ Άιγκερ στην προεδρία της εταιρείας, στο τέλος του έτους. Ο Άιγκερ -που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2020, μετά από 15 χρόνια-, θα αφήσει την εταιρεία στο τέλος αυτού του μήνα.

Μουσική

Αφιερωμένες στους υγειονομικούς, οι παραστάσεις της όπερας «Don Giovanni»

Αφιερωμένες στο υγειονομικό προσωπικό που καθημερινά δίνει με αυταπάρνηση τη μάχη απέναντι στην πανδημία είναι όλες οι παραστάσεις της όπερας «Don Giovanni», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βιβλίο

O Rawls σε ρόλο συνηγόρου

Πρόκειται για μια πρωτότυπη, βαθυστόχαστη και φρέσκια ματιά στο έργο κορυφαίων φιλοσόφων –Hobbes, Locke, Hume, Rousseau, Mill, Marx, Sidgwick, Butler· σε επιμέλεια πρωτότυπου από τον Samuel Freeman και  μετάφραση των Γρηγόρη Μολύβα και Αγλαΐας Μελά.