Clickatlife

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2025

Το πιο αλμυρό ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στη Βολιβία

Το Ξενοδοχείο Luna Salada βρίσκεται στη Βολιβία, στη Λα Πας, στη Salar de Uyuni, τη μεγαλύτερη επίπεδη έκταση με αλάτι του κόσμου. Το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο χτίστηκε χρησιμοποιώντας μόνο φυσικούς…

Φτιάξτε την τέλεια σαλάτα με κινόα και ρόδι

Το ρόδι είναι σούπερ αντιοξειδωτικό, τονώνει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ωφελεί την καρδιά και το έντερο και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, ενώ η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες…

Αυτά τα ξέρατε για το tabasco;

Το χρώμα της σάλτσας είναι φυσικό Οι πιπεριές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της σάλτσας περνούν μια σειρά χρωματικών αλλαγών μέχρι να φτάσουν την επιθυμητή γεύση, που να καίει όσο…

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2025

H νέα συλλογή Celia Kritharioti μάγεψε το Παρίσι

Με πηγή έμπνευσης τα φλαμίνγκο, με τις μαύρες πινελιές στα φτερά τους, σε αντίθεση με το έντονο ροζ, και τους λυγισμένους λαιμούς τους, που όταν καμπυλώνουν δημιουργούν σχήματα που μοιάζουν…

Το Λούβρο ανακαινίζεται και ετοιμάζεται για τη νέα εποχή

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες τα σχέδια ανακαίνισης του Μουσείου του Λούβρου, του πιο επισκέψιμου μουσείου στον κόσμο, το οποίο πλήττεται από φθορές και υπερπληθυσμό. Οι…

27 στάσεις σε πανέμορφα σημεία της Ελλάδας μέσα από ένα υπέροχο βίντεο

Από την ιστορία που ζωντανεύει σε κάθε βήμα, μέχρι τη φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα, κάθε γωνιά της χώρας κρύβει μοναδικές εμπειρίες, αποτελώντας έναν τόπο με μπόλικα κρυμμένα διαμάντια…

Το Michelin του CTC και του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη ταξιδεύει για τη Μεσσηνία

Τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes αναλαμβάνει ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το Michelin-άτο CTC Urban Gastronomy εξασφαλίζοντας ότι η γαστρονομική εμπειρία στην περιοχή θα είναι άκρως δημιουργική. Το…

Μπορεί μια χούφτα ωμό σπανάκι καθημερινά να μας κάνει κακό;

Η κατανάλωση μιας χούφτας ωμού σπανακιού καθημερινά δεν είναι γενικά επικίνδυνη για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχει το θέμα των οξαλικών οξέων που αξίζει να ληφθεί υπόψη, ειδικά αν καταναλώνεται…

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2025

4 από τις πιο υγιεινές σαλάτες που πρέπει να τρώτε συχνά

Σαλάτα με κινόα Η κινόα είναι ένας αρχαίος σπόρος που έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω των πλούσιων θρεπτικών του χαρακτηριστικών. Είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, δηλαδή περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα …

Η Πιερία διεκδικεί το τουριστικό της μερίδιο στην Ιρλανδία

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. υποδέχθηκε, ενημέρωσε και γνωστοποίησε στους επισκέπτες με αναφορά την τουριστική δυναμική της Πιερίας, μέσω της παρουσίας του στο ενιαίο τουριστικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Πλοηγός και οικοδεσπότης…

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα με φυσικές θεραπείες: Τι να προτιμήσετε

Η φύση είναι γεμάτη από πολύτιμα συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την ομορφιά μας, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε χημικά ή συνθετικά προϊόντα. Από την αρχαιότητα,…

Το χωριό Ελληνικό είναι το τέλειο παράθυρο στη φύση της Αρκαδίας

Το Ελληνικό (παλαιότερα γνωστό ως Μουλάτσι) είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας στις πλαγιές του όρους Μαίναλο, το οποίο θα συναντήσετε μεταξύ δυο άλλων, πιο δημοφιλών…

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2025

Το ΜΑΝΝΑ φέρνει τον παράδεισο στα δάση της Αρκαδίας

Λένε πως όταν ένα κτίριο έχει ιστορία, αυτή γίνεται κομμάτι της ψυχής του. Στην περίπτωση του MANNA, η ιστορία του ως σανατόριο της δεκαετίας του 1920 ζωντανεύει μέσα από κάθε…

Φέτος κάνουμε Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

Εμπνευστείτε από τις συλλογές του Μουσείου για τις μεταμφιέσεις σας, ξεσκονίστε τις μάσκες σας, γυαλίστε τα παπούτσια σας για ξέφρενο χορό και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα. Ζωντανή μουσική: Banda…

Γνωρίστε το Σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία

Πολλές γωνιές της Ελλάδας κρύβουν αξιοθέατα που δεν έχουμε δει ή δεν έχουμε ακούσει ποτέ, με το Σπήλαιο της Θεόπετρας, κοντά στην Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, να είναι ένα από αυτά.…

Μηλιές: Το ατμοσφαιρικό χειμωνιάτικο καταφύγιο του Πηλίου

Στα ορεινά του θρυλικού Πηλίου, οι Μηλιές, ένα από τα πιο ιστορικά και γραφικά χωριά της περιοχής, γνωστό για την αρχιτεκτονική του, την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά και τη φυσική…

Tα πιο ωφέλιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τον χειμώνα

Ο χειμώνας στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι βαρύς, αλλά σίγουρα επιβάλλει μια προσαρμογή στα πιάτα που καταναλώνουμε, ώστε να είναι πιο comfort, να μας ζεσταίνουν όσο χρειάζεται και ταυτόχρονα…

Οινόραμα: Το μεγαλύτερο ραντεβού με το κρασί έρχεται τον Μάρτιο

Το κρασί στην Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις του και μια απλή γευστική δοκιμή δεν είναι πια αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οινόφιλου. Γι’ αυτό…

Τι είναι το ice therapy που εφαρμόζουν πολλές celebrities;

Φήμες λένε ότι η Marilyn Monroe χρησιμοποιούσε κρύες κομπρέσες και παγωμένο νερό στο πρόσωπό της για να μειώνει πρηξίματα και να αποκτά φρεσκάδα, ενώ σήμερα, celebrities όπως η Demi Moore,…

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2025

Το κυκλαδίτικο νησί που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες αεροπορικώς το 2024

Η αεροπορική κίνηση ολόκληρου του 2024, όπως δημοσιοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα μέτρησης της συνολικής απόδοσης των βασικών νησιών των Κυκλάδων. Συνακόλουθα, με την ανάλυση…

Γεύσεις Ελλάδας: Η 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ φέρνει στο προσκήνιο τους μικρούς παραγωγούς

Οι μικροί παραγωγοί στο προσκήνιο Με περισσότερους από 300 εκθέτες, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή για τη γεύση και την ποιότητα που προσφέρουν οι μικροί παραγωγοί της χώρας μας.…

6 δυνατές εμπειρίες που θέλετε να ζήσετε στη Μαδρίτη

Δείτε την Guernica και τον πίνακα Las Meninas Η Μαδρίτη φιλοξενεί κάποια παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, με δύο από αυτά να βρίσκονται σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων το ένα από…

Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από το Oliviera Unveiled

Μια νέα σειρά γαστρονομικών events ξεκινά από το Mandarin Oriental, Costa Navarino, η οποία έχει στόχο να φέρει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin…

Τα 3 πιο ισχυρά ελληνικά superfoods που πρέπει να τρώτε (πιο) συχνά

Φιστίκια Αιγίνης: Ο θησαυρός του Αργοσαρωνικού Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά superfoods, πλούσιο σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Εκτός από την υψηλή του…

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025

Η Ήπειρος υποδέχεται το πρώτο Mövenpick της Ελλάδας

Νέο resort έρχεται την άνοιξη, με φόντο το μοναδικό φυσικό κάλλος της Ηπείρου, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο του φημισμένου brand Mövenpick στην Ελλάδα, έπειτα από συμφωνία με την Accor, την ηγέτιδα…

Κοκκινοπηλός: Μια από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της φύσης

Αν σκεφτούμε τις ομορφιές της Ελλάδας, ο νους μας θα πάει στα Μετέωρα, στο Άγιο Όρος, στα ελληνικά νησιά, σε λίμνες και ποτάμια… Πολλοί, όμως, δεν έχουν ακούσει ούτε επισκεφτεί…

Τι διαφορετικό έχουν τα denim που θα φορεθούν φέτος

Τα τζιν αποτελούν αναμφίβολα έναν διαχρονικό κομμάτι της μόδας και η νέα της συλλογή της Stradivarius το επιβεβαιώνει, με εντυπωσιακές προτάσεις που συνδυάζουν τα πιο περιζήτητα χρώματα της σεζόν, με…

Τανίνη Αγάπη μου: Wine Tasting με την οικογένεια Γεωργά

Μια γευσιγνωσία με 7 διαφορετικά κρασιά έρχεται την Τρίτη 28/1 στο αγαπημένο wine bar της Ιπποκράτους, με καλεσμένη την οικογένεια Γεωργά και τη σπουδαία της οινική κληρονομιά. Στους αμπελώνες των…

Μπορούμε να μειώσουμε την επιθυμία για ζάχαρη;

Oι ειδικοί του Create Health, της 1ης Οργανωμένης Ψηφιακής Κοινότητας για την Υγεία στην Ελλάδα, Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία…

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2025

Η Air France έχει το δικό της άρωμα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Air France κυκλοφόρησε ένα signature άρωμα χώρου, το AF001, το οποίο θα ανακαλύψετε στο λόμπι, το σαλόνι και τις σουίτες La Première, καθώς…

Τι μπορεί να προκαλέσει το αγελαδινό γάλα σε βρέφη και παιδιά

Το αγελαδινό γάλα σε βρέφη και παιδιά ανέκαθεν απασχολούσε γονείς, διαιτολόγους και παιδιάτρους. Πλέον οι συστάσεις αν και ποικίλουν ως προς τον συνιστώμενο χρόνο εισαγωγής του αγελαδινού γάλακτος στην διατροφή…

Το brunch που φέρνει την Ιταλία στο πιάτο επιστρέφει στο Mercato

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει αφήσει τη δική του ιστορία στο brunch της πόλης, φέρνοντας άρωμα Ιταλίας στις γεύσεις και…

3 άκρως αφιλόξενα μέρη της γης

Στους πάγους της Ανταρκτικής Η πιο αφιλόξενη περιοχή της Γης θεωρείται η Ανταρκτική (Νότιος Πόλος), η οποία χαρακτηρίζεται από ακραίες καιρικές συνθήκες, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και περιοδικούς ανέμους που φτάνουν…

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025

Πώς να φροντίσετε σωστά τα αλεξανδρινά των γιορτών για να κρατήσουν

Μετά τις γιορτές, πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να διατηρήσουν τα αλεξανδρινά τους όμορφα και υγιή. Παρ’ όλο που συχνά υπάρχει η εντύπωση ότι απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, στην πραγματικότητα η συντήρησή…

Διπλή υποψηφιότητα στα World’s Best Awards 2025 του Travel + Leisure για τα Brown Hotels

Τα Travel + Leisure World’s Best Awards είναι ετήσια βραβεία που οργανώνονται από το περιοδικό Travel + Leisure και ξεχωρίζουν τα καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη, ξενοδοχεία, θέρετρα, αεροπορικές εταιρείες, νησιά και…

Το Ginza Hachigou στο Τόκιο σερβίρει ράμεν 10 δολαρίων με αστέρι Michelin

Εκτός από την πολιτιστική του κληρονομιά, την αρχιτεκτονική του και τη διαφορετική κουλτούρα του, το Τόκιο φημίζεται σίγουρα και για τη γαστρονομία του. Απόδειξη το ότι σύμφωνα με τον Οδηγό…

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή (SAD)

Πιάνετε τον εαυτό σας να μελαγχολεί συχνά τον χειμώνα; Σίγουρα δεν είστε μόνοι, καθώς η Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή (Seasonal Affective Disorder – SAD) είναι μια κατάσταση που επηρεάζει πολλούς αυτή…

Αυτό είναι το χρώμα που κερδίζει τον κόσμο της μόδας φέτος

Το μπορντό έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις κατά τους τελευταίους μήνες του έτους. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή να δώσει τη θέση του σε έναν νέο πρωταγωνιστή…

Noctourism: Η νέα «σκοτεινή» τάση στον τουρισμό

Το Noctourism είναι μια νέα τάση στον ταξιδιωτικό κλάδο που συνδυάζει τις νυχτερινές εμπειρίες με τον τουρισμό. Πρόκειται για την εξερεύνηση προορισμών και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, με…

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2025

Ζήστε την εμπειρία Glamping στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Με στόχο να αποτελέσει έναν ζωντανό χώρο που προάγει την έννοια της κοινότητας και επαναπροσδιορίζει τη ζωή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το 91 Athens Riviera Private Member’s Club υπόσχεται πολλές και…

Το ουράνιο τόξο στο πιάτο: Τι είναι και τι οφέλη έχει

Το Rainbow Food είναι κάτι παραπάνω από μια τάση· είναι ένας διασκεδαστικός και υγιεινός τρόπος να δώσετε ζωντάνια και ποικιλία στη διατροφή σας. Περιλαμβάνει γεύματα φτιαγμένα από τρόφιμα σε όλα…

Πώς φροντίζουμε τα μάλλινα τον χειμώνα για να έχουν διάρκεια

Χάρη στη φυσική τους σύνθεση, τα μάλλινα προσφέρουν ζεστασιά και άνεση και είναι ανάμεσα στις must επιλογές όσο οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, για να διατηρηθούν σε άριστη…

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για αθλητικό τουρισμό –Πού βρίσκεται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

Ο αθλητικός τουρισμός έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες σε διάφορους προορισμούς παγκοσμίως. Εστιάζει σε δραστηριότητες που συνδυάζουν τον…

Φτιάξτε το τέλειο ριζότο αλά μιλανέζε με την υπογραφή του σεφ Πάνου Ιωαννίδη

Αν κάποιος έχει πλούσια εμπειρία στο ριζότο και την τέλεια παρασκευή του, αυτός είναι σίγουρα ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος εκτός από λάτρης της ιταλικής κουζίνας, σπούδασε μαγειρική τέχνη…

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε κουλουράκια

Χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο λιγότερο απ’ όσο πρέπει Όταν χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, όπου τα χτυπάτε έντονα μέχρι το μείγμα να γίνει …

7 μυστικά για να βρίσκετε και να κλείνετε τις πιο οικονομικές πτήσεις

Κλείστε τα εισιτήριά σας 7 εβδομάδες νωρίτερα Αν και πολλές εταιρίες κάνουν καλές προσφορές της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να γεμίσουν τις άδειες θέσεις τους, δυστυχώς κανείς δεν σας εξασφαλίζει ότι…

Αυτή είναι η πιο καυτερή σάλτσα του κόσμου

Υπάρχουν πολλές καυτερές σάλτσες εκεί έξω, με το Tabasco να είναι ίσως η πιο γνωστή σε όλους. Αν δεν είστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι στα καυτερά, όμως, το πιθανότερο είναι οι περισσότερες…

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2025

Γιατί πρέπει να τρώτε (περισσότερο) κολοκυθόσπορο

-Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, με 28 γρ. σπόρων κολοκύθας να περιέχουν περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποτελώντας καλή τροφή, μεταξύ άλλων, για όσους απέχουν από την πρωτεΐνη του κρέατος. -Το έλαιό…

Τριγυρνάμε στην όμορφη ‘Ηπειρο και κάνουμε τρεις καταπράσινες στάσεις

Πάπιγκο, για ιδιαίτερη ζαγορίτικη αρχιτεκτονική Περίπου στα 60 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων, σας περιμένει το Πάπιγκο, γνωστό και ως …

Ποια είναι τα φαγητά-παγίδες του κρασιού;

Αγκινάρες Το νόστιμο αυτό λαχανικό, που φρέσκο το απολαμβάνουμε μόνο την άνοιξη, μπορεί εύκολα να παγιδέψει ένα κρασί σε γευστικά μονοπάτια που παραπέμπουν στο πικρό και το μεταλλικό. Εάν όμως…