Skip to main content

Τα δημοφιλέστερα road trips στον κόσμο του Instagram

Στην Αμερική βρίσκονται οι δημοφιλέστερες διαδρομές για οδικά ταξίδια, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κόσμο του Instagram.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Travelsupermarket και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, πέντε από τα έξι δημοφιλέστερα road trips για τους χρήστες του Instagram βρίσκονται στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, βάσει των hashtags που χρησιμοποιούνται για σχετικές αναρτήσεις.

Την κορυφή της σχετικής κατάταξης καταλαμβάνει η διαδρομή Route 66, μήκους 3.940 χλμ., η οποία έχει φωτογραφηθεί και έχει προστεθεί σε ετικέτα στο Instagram πάνω από 1,2 εκατ. φορές. Το road trip ξεκινά από το Σικάγο του Ιλινόις και έχει τερματισμό τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Τη δεύτερη θέση του top 10 καταλαμβάνει ο Μεγάλος Ωκεάνιος Δρόμος (Great Ocean Road), κατά μήκος της ακτής της Βικτόρια στην Αυστραλία.

Ακολουθεί η Ruta στην Αργεντινή, μια διαδρομή παράλληλη με τις Άνδεις που ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και διασχίζει 20 εθνικά πάρκα και 18 ποτάμια.

Ακολουθούν τρεις διαδρομές στη Βόρεια Αμερική: Ο αυτοκινητόδρομος των Κυανών Ορέων – Blue Ridge Parkway, ο οποίος διατρέχει τη Βιρτζίνια και τη Βόρεια Καρολίνα (θέση 4), ο αυτοκινητόδρομος στην περιοχή των λιμνών Φίνγκερ στη Νέα Υόρκη (5η θέση) και η Κοιλάδα της Φωτιάς στη Νεβάδα (θέση 6η).

Η Ευρώπη κάνει την εμφάνισή της στο top 10 στην έβδομη θέση, χάρη στην περιφερειακή οδό στην Ισλανδία, ενώ η διαδρομή Trollstigen στη Νορβηγία είναι στην όγδοη θέση.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν δύο διαδρομές στον Καναδά: Ο αυτοκινητόδρομος Icefields στην Αλμπέρτα, στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, ενώ ακολουθεί η Cabot Trail στη Νέα Σκωτία, στην ακτή του Ατλαντικού.

Τα 10 δημοφιλέστερα road trips στο Instagram, βάσει των hashtags:

  1. Route 66, ΗΠΑ
  2. Great Ocean Road, Αυστραλία
  3. Ruta, Αργεντινή
  4. Blue Ridge Parkway, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
  5. Finger Lakes Highways, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  6. Valley of Fire Road, Νεβάδα, ΗΠΑ
  7. Ring Road, Ισλανδία
  8. Trollstigen, Νορβηγία
  9. Icefields Parkway, Αλμπέρτα, Καναδάς
  10. Cabot Trail, Νέα Σκωτία, Καναδάς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Independent, ΑΜΠΕ