Skip to main content

Βραζιλία: Εορταστική ατμόσφαιρα εν όψει του καρναβαλιού

Στους ρυθμούς τους καρναβαλιού, μία εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξή του, έχει ήδη αρχίσει να κινείται το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται ήδη στους δρόμους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μεταμφιεσμένοι και με τα πρόσωπά τους βαμμένα, στη σκιά του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή που δεσπόζει πάνω από το Ρίο.

Το καρναβάλι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βραζιλιάνικης κουλτούρας και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται πόσο πανηγυρικό θα είναι το κλίμα την επόμενη εβδομάδα, αν έχει ήδη ξεκινήσει το… ζέσταμα στους δρόμους της πόλης της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Εξάλλου, η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε λίγους μήνες, με πολλούς από τους κατοίκους της να κάνουν λόγο για ένα ατελείωτο πάρτι, παρά την επιδημία του ιού Ζίκα που πλήττει τη χώρα.

Πάντως, η πανηγυρική ατμόσφαιρα εντείνει την κριτική σε βάρος της κυβέρνησης, καθώς πολλοί κάτοικοι της χώρας συνεχίζουν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.