Skip to main content

Τουρκία: Στις οθόνες η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος

Στις οθόνες θα μεταφερθεί η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, με πρωταγωνιστή έναν Τούρκο «Τζέιμς Μποντ».

Η εταιρεία παραγωγής Pana Film, η οποία έχει γυρίσει τρεις επιτυχημένες ταινίες εμπνευσμένες από την τηλεοπτική σειρά «Η Κοιλάδα των Λύκων», έκανε τη σχετική ανακοίνωση στον τουρκικό Τύπο την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «αίτημα της κοινής γνώμης».

Η ταινία «Kurtlar Vadisi-Darbe» («Η κοιλάδα των λύκων – πραξικόπημα») θα περιγράφει γεγονότα της νύχτας της 15ης Ιουλίου, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα προβληθεί.

Η τριλογία της Κοιλάδας των Λύκων προσήλκυσε στους κινηματογράφους εκατομμύρια Τούρκους θεατές. Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή μιας τηλεοπτικής σειράς όπου, μέσα στη βία ενός εθνικιστικού πατριωτισμού, ο βασικός ήρωας, ο μυστικός πράκτορας Πολάτ Αλεμντάρ, γίνεται εκδικητής.

Η απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία – σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές – οργανώθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, στοίχισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 2.000.