Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι για αρκετό κόσμο μια περίοδος περισυλλογής, νηστείας και προετοιμασίας για το Πάσχα. Παραδοσιακά, οι μέρες αυτές χαρακτηρίζονται από απλά αλλά γευστικά γεύματα, χωρίς ζωικά προϊόντα, τα οποία σε αντίθεση με παλιότερα που δεν υπήρχαν επιλογές, πλέον είναι νόστιμα και λαχταριστά. Η ελληνική κουζίνα, άλλωστε, έχει να προσφέρει πλούσιες νηστίσιμες γεύσεις, ακόμα και στα γλυκά. Μια τέτοια επιλογή είναι η νηστίσιμη καρυδόπιτα, ένα γλυκό που συνδυάζει την υπέροχη γεύση των καρυδιών με αρωματικά μπαχαρικά, χωρίς αυγά ή βούτυρο, ιδανική για τις μέρες αυτές, αφού δεν στερείται τίποτα από τη νοστιμιά της κλασικής εκδοχής! Bonus, η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι ή σιρόπι αγαύης για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα.